Προχωράει το deal του Βαλεντίνο Ρόσι με την Petronas Yamaha

Πέτρος Σηφαλάκης
Προχωράει το deal του Βαλεντίνο Ρόσι με την Petronas Yamaha
Ακόμη τίποτα δεν είναι επίσημο, όμως σύμφωνα με τη δορυφορική ομάδα της Yamaha, οι συζητήσεις που έχουν γίνει έως τώρα με τον «Γιατρό» είναι σε θετικό κλίμα.

Ο Βαλεντίνο Ρόσι από τη λήξη της σεζόν του 2020 θα αποτελέσει παρελθόν από την εργοστασιακή ομάδα της Yamaha και τη θέση του θα πάρει ο Φάμπιο Κουαρταραρό, ο νεαρός αναβάτης που μας εξέπληξε όλους με τις επιδόσεις του στη σέλα της δορυφορικής ομάδας Petronas Yamaha. Ο «Γιατρός» ακόμη και σήμερα, δυσκολεύεται με την ιδέα της αποχώρησης από το MotoGP και για αυτό βρίσκεται σε συζητήσεις με τη δορυφορική ομάδα, προκειμένου να τρέξουν μαζί από το 2021 και μετά. Ακόμη δεν έχει γίνει καμία επίσημη ανακοίνωση, όμως και οι δύο πλευρές παραδέχονται ότι έχουν έρθει σε επικοινωνία και συζητούν το ενδεχόμενο.

«Τιμή μας να τελειώσει σε εμάς την καριέρα του»

Τώρα, ο επικεφαλής της ομάδας, Ράζλαν Ραζάλι, λέει: «Μέχρι τώρα οι συζητήσεις μας γίνονται σε θετικό κλίμα. Αν συμφωνήσουν και οι δύο πλευρές, τότε όλα θα είναι θετικά και θα προχωρήσουμε προς την τελευταία φάση. Ωστόσο, ακόμη δεν έχει τελειώσει τίποτα. Ελπίζουμε μέχρι την αρχή του επόμενου μήνα να έχει λυθεί το πρόβλημα. Ο Βαλεντίνο Ρόσι δεν είναι ένας απλός αναβάτης, οπότε το θέμα δεν είναι και εύκολο, εμπλέκονται πολλοί, πρέπει να συζητηθούν πολλά πράγματα από όλους μας.

Σύντομα θα έχουμε μια συνέντευξη σε βίντεο. Θέλει να ξέρει τι περιμένει η ομάδα από εκείνον. Με τη σημερινή κατάσταση, χρειαζόμαστε σταθερότητα. Σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις θα ήταν προτιμότερο να έχουμε έναν αναβάτη που μπορεί να παρέχει σταθερότητα στην ομάδα, αυτό ζητάμε. Αν τελειώσει την καριέρα του σε εμάς, αναμφίβολα θα είναι τιμή μας» ήταν τα λόγια του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!