Βαλεντίνο Ρόσι: «Η καραντίνα με έκανε να χωνέψω τη... σύνταξη»

Βαλεντίνο Ρόσι: «Η καραντίνα με έκανε να χωνέψω τη... σύνταξη»
Μετά από πολλές ώρες στο σπίτι και σχεδόν μηδενική επαφή με μοτοσικλέτες, ο Βαλεντίνο Ρόσι λέει ότι βλέπει πλέον με πιο χαλαρή ματιά την παραίτησή του από το MotoGP.

Στα 41 του χρόνια, ο Βαλεντίνο Ρόσι συνεχίζει να αγωνίζεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα μοτοσικλετών και φημολογείται έντονα ότι θα συνεχίσει και μετά το πέρας αυτής της χρονιάς, στη δορυφορική ομάδα της Yamaha, την Petronas. Ο «Γιατρός» θα φύγει από το εργοστασιακό τιμ για να έρθει ο Φάμπιο Κουαρταραρό, ένας νέος οδηγός που κατάφερε να εντυπωσιάσει με τις επιδόσεις του, όμως του ήταν δύσκολο να σκεφτεί τη ζωή του χωρίς αγώνες, ύστερα από τόσα χρόνια στην ενεργό δράση. Η καραντίνα του κορονοϊού όμως, τον βοήθησε σε αυτό το κομμάτι.

«Πλέον φαντάζομαι τη ζωή μου χωρίς αγώνες»

«Θα πρέπει να είμαι ειλικρινής, πέρασα μια φανταστική καραντίνα. Πέρασα πολύ καλά επειδή έμεινα στο σπίτι μου, χαλάρωσα, πέρασα ώρες με τη μητέρα μου, την κοπέλα μου, τα ζώα μου. Γενικώς, ήταν πολύ ωραία. Για εμένα ήταν περίεργο γιατί είχα από το 1995 να ζήσω κάτι τέτοιο, όλη μου η ζωή ήταν να ταξιδεύω ανά τον κόσμο σε πίστες. Ήταν περίεργο συναίσθημα αρχικά αλλά μου άρεσε πολύ να είμαι στο σπίτι μου και κυρίως, να ζω χωρίς τη συνεχή πίεση που σου ασκούν οι αγώνες. Αυτό είναι το καλό συναίσθημα. Μπορώ πλέον να φανταστώ τη ζωή μου στο μέλλον, όταν θα σταματήσω να αγωνίζομαι. Επίσης θεωρώ ότι θα περνάω και καλά όταν σταματήσω. Οπότε αυτό είναι καλό και ίσως να με κάνει να πάρω τη μεγάλη απόφαση πιο εύκολα» είπε ο VR46.

Μετά, μίλησε για την πιθανότητα να συνεχίσει στην Petronas από το 2021. «Είμαι πολύ χαρούμενος που μου δίνεται η ευκαιρία να τρέξω με την Petronas. Σίγουρα δεν είναι μια εργοστασιακή ομάδα, όμως είναι μια φανταστική ομάδα, με υψηλό επίπεδο ατόμων και μηχανικών, έχουν πολλά νέα παιδιά που δουλεύουν εκεί και κάνουν τρομερή δουλειά με τον Κουαρταραρό και τον Μορμπιντέλι. Δεν κάνω αποχαιρετιστήρια περιοδεία πηγαίνοντας εκεί, το διάβασα σε μια εφημερίδα αυτό και οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι θα πάω εκεί μόνο αν μπορώ να είμαι ανταγωνιστικός, να κερδίσω αγώνες, να παλέψω για μια θέση στο βάθρο. Οπότε σίγουρα, αν συνεχίσω θα θέλω να είμαι στην πρώτη γραμμή, να προσπαθώ να κάνω καλούς αγώνες» ήταν τα λόγια του Βαλεντίνο Ρόσι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!