Συμφώνησε με την Petronas Yamaha ο Βαλεντίνο Ρόσι;

Συμφώνησε με την Petronas Yamaha ο Βαλεντίνο Ρόσι;
Δημοσιεύματα των τελευταίων ωρών θέλουν τον Βαλεντίνο Ρόσι στη δορυφορική ομάδα της Yamaha Petronas το 2021, λέγοντας ότι οι δύο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία.

Γνωρίζουμε εδώ και πολλούς μήνες ότι η Yamaha ανανέωσε το συμβόλαιό της με τον Μάβερικ Βινιάλες και ότι σκοπεύει να προωθήσει τον ανερχόμενο Φάμπιο Κουαρταραρό, στην εργοστασιακή ομάδα. Αυτό σημαίνει ότι χώρος για τον Βαλεντίνο Ρόσι δεν υπάρχει πλέον, ωστόσο η Yamaha πάντα θα δίνει μια ευκαιρία στο «Γιατρό», αν θέλει να συνεχίσει στο MotoGP και η λύση στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι να πάει στην Petronas Yamaha, τη δορυφορική ομάδα που μέχρι και αυτή τη σεζόν (του 2020) θα τρέχει ο Κουαρταραρό.

Σύμφωνα με το συνήθως έγκυρο ιταλικό μέσο gpone.com, η θέση του Βαλεντίνο Ρόσι στην Petronas κατοχυρώθηκε. Οι δύο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία για μια αγωνιστική χρονιά και θα δοθεί δυνατότητα επέκτασης για έναν ακόμη χρόνο, αν ο VR46 θελήσει να συνεχίσει. Ακόμη δεν υπάρχει καμία επίσημη πληροφόρηση από τις δύο πλευρές για το αν ισχύουν οι φήμες τελικά ή όχι.

Ωστόσο θεωρείται αρκετά πιθανό να βγουν αληθινές καθώς ο Ρόσι, αν και έχει ζητήσει χρόνο για να δει πόσο ανταγωνιστικός θα είναι φέτος, δεν θέλει να σταματήσει και να αποχωρήσει από το MotoGP. Επίσης μένουν να συμφωνηθούν πολλές λεπτομέρειες, όπως τους μηχανικούς που θα χρησιμοποιήσει ο Ρόσι και ποιοι θα τον ακολουθήσουν από τη Yamaha, τους χορηγούς που θα έχει και άλλα. Η δεύτερη μοτοσικλέτα της Petronas Yamaha θα ανήκει στον Φράνκο Μορμπιντέλι, αν το ιταλικό μέσο αποδειχθεί σωστό.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!