Αναβλήθηκε και το MotoGP Γαλλίας

Πέτρος Σηφαλάκης
Αναβλήθηκε και το MotoGP Γαλλίας
Λόγω του κορονοϊού, ο αγώνας της Γαλλίας που ήταν προγραμματισμένος στις 17 Μαΐου αναβλήθηκε και αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλοι στην πορεία.

Αγώνα-αγώνα το πάει η Dorna με τις αναβολές του MotoGP. Δεν έχουν ανακοινώσει ακόμη επίσημες ημερομηνίες για τίποτα, απλώς σβήνουν έναν αγώνα τη φορά μέχρι να δουν πότε επιτέλους θα μπορέσει να ξεκινήσει το φετινό πρωτάθλημα. Όπως περιμέναμε λοιπόν, μετά την Ισπανία στις 3 Μαΐου, αναβλήθηκε και η Γαλλία στις 17 Μαΐου και πλέον, ο πρώτος αγώνας της χρονιάς ορίζεται στις 31 Μαΐου, στο Μουτζέλο της Ιταλίας.

Είναι απίθανο όμως να μην αναβληθεί κι εκείνος. Υπολογίζεται ότι προς τα τέλη του Ιουνίου ίσως να μπορούν να ξεκινήσου το πρωτάθλημα, ωστόσο και νωρίτερα αν μπορούσαν, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα ήταν δυνατόν να αρχίσουν από την Ιταλία, με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα λόγω του κορονοϊού. Το μεγάλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή για τη Dorna, είναι ότι δεν υπάρχουν ημερομηνίες για να βολέψει όλα της τα Γκραν Πρι για το MotoGP.

Στην αρχή, έλεγαν ότι θα γίνει μέχρι και ο τελευταίος αγώνας. Τώρα που βλέπουν καλύτερα την κατάσταση, ίσως να έχουν αρχίσει να αναθεωρούν. Οπότε, καταλαβαίνουμε ότι το πιο πιθανό είναι να αρχίσουν να σκέφτονται ποιους αγώνες θα ακυρώσουν, γιατί το σενάριο να γίνει το πρωτάθλημα κανονικά χωρίς ούτε έναν αγώνα λιγότερο, αρχίζει να φαντάζει... επιστημονική φαντασία. Πάντως, έχουν πει ότι το MotoGP δεν θα συνεχίσει τους αγώνες μέχρι πολύ αργά στο χειμώνα για να μην επηρεαστεί και η επόμενη σεζόν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!