MotoGP: «Θα έχουμε αγώνες έως τον Ιανουάριο αν χρειαστεί»

Πέτρος Σηφαλάκης
MotoGP: «Θα έχουμε αγώνες έως τον Ιανουάριο αν χρειαστεί»
Ο πρόεδρος της FIM είπε ότι η καθυστέρηση που προκάλεσε ο κορονοϊός στο πρωτάθλημα του MotoGP, δεν θα αλλάξει το πρόγραμμα και θα κάνουν ο,τι χρειαστεί για να μην υπάρξουν ακυρώσεις αγώνων.

Το MotoGP δήλωσε ευθέως ότι κανένας αγώνας της χρονιάς του 2020 δεν θα «κοπεί». Πολλοί, έλεγαν ότι λόγω της μεγάλης καθυστέρησης που προκάλεσε ο κορονοϊός στη διεξαγωγή του πρωταθλήματος, ίσως αφαιρεθούν κάποια Γκραν Πρι από το πρόγραμμα. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν θα γίνει. Μάλιστα, λένε ότι θα φτάσουν και μέχρι τον Ιανουάριο του 2021 αν παραστεί ανάγκη, λόγια που αποδεικνύουν το πόσο... αποφασισμένοι είναι!

Ο πρόεδρος της FIM, Χόρχε Βιέγκας, μίλησε για το σχετικό ζήτημα και είπε: «θα τρέξουμε και τον Ιανουάριο αν παραστεί ανάγκη, ναι. Φανταστείτε ότι χρειάστηκε να αναβάλλουμε πολλούς αγώνες και πρέπει να συνεχίσουμε το πρωτάθλημα αρκετά αργότερα. Θα πάμε όσο μακριά χρειαστεί για να κρατήσουμε το πρωτάθλημα αντάξιο του ονόματός του. Δεν είναι ταμπού για εμάς».

Ο Βαλεντίνο Ρόσι με τη Yamaha M1

Οι δυσκολίες πάντως, συνεχίζουν να εμφανίζονται. Η Ducati, που είναι μια από τις βασικές ομάδες του MotoGP, έκλεισε το εργοστάσιό της στην Ιταλία προσωρινά, όπως έκαναν και άλλες μάρκες από την ίδια χώρα, σαν τη Ferrari και τη Lamborghini.

Το πρόγραμμα του MotoGP αναμένεται να ξεκινήσει τον Μάιο, αν όλα πάνε βάσει των σημερινών συνθηκών. Χωρίς αμφιβολία, μιλάμε για έναν από τους μεγαλύτερους «πονοκεφάλους» που έχουν αντιμετωπίσει ποτέ στο MotoGP, λόγω της ανατροπής όλων των δεδομένων. Εννοείται ότι η ασφάλεια και η υγεία των ανθρώπων βρίσκεται πάνω από όλα, για αυτό και προχώρησαν σε αυτές τις κινήσεις, ενώ είναι το πρώτο πράγμα που λένε όλοι οι διοργανωτές, ανεξάρτητα από τα προβλήματα που έχουν προκληθεί.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!