Βαλεντίνο Ρόσι: «Σε κατάσταση πολέμου η Ιταλία»

Πέτρος Σηφαλάκης
Βαλεντίνο Ρόσι: «Σε κατάσταση πολέμου η Ιταλία»
Ο «Γιατρός» μας μεταφέρει τις εξελίξεις στην Ιταλία μέσα από τη δική του ματιά και μας λέει ότι χρειάζονται υποστήριξη, ειδικά σε συγκεκριμένες περιοχές που τα κρούσματα είναι αμέτρητα.

Η Ιταλία είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο στην Ευρώπη από τον κορονοϊό. Μετρά πάνω από 53.000 κρούσματα και περίπου 5.000 θανάτους, οπότε καταλαβαίνουμε ότι η κατάσταση στη χώρα είναι τραγική. Ο Βαλεντίνο Ρόσι είναι κι εκείνος κλεισμένος σπίτι του, όπως οφείλει, σύμφωνα με τις οδηγίες της κυβέρνησης. Ο Ιταλός λέει ότι η κατάσταση θυμίζει εμπόλεμη ζώνη και θα χρειαστεί καιρός μέχρι να ανακάμψουν. Σε συνέντευξή του μέσω βίντεο κλήσης στο Sky Sport Italia, είπε:

«Η κατάσταση εδώ είναι πάρα πολύ δύσκολη, δυστυχώς πάρα πολλοί άνθρωποι νοσούν. Πρέπει να κάνουμε υπομονή, να περιμένουμε να περάσει αυτή η κατάσταση. Έχω δει πάρα πολύ άσχημες εικόνες. Σαν να είμαστε σε κατάσταση πολέμου. Έχω πάρα πολλούς φίλους σε περιοχές που μετρούν πάρα πολλά κρούσματα και προσπαθώ να τους εμψυχώνω. Συνήθως, εκείνοι ήταν αυτοί που με εμψύχωναν» είπε ο VR46. Στη συνέχεια, μίλησε για την απόφαση αναβολής των αγώνων στην αρχή του MotoGP.

«Σπίτι, ταινίες και Gran Turismo»!

«Ήταν δύσκολο, καταλάβαμε ότι δεν θα τρέξουμε την Κυριακή πριν φύγουμε για να πάμε στο Κατάρ. Αυτό αναστάτωσε πάρα πολύ τα σχέδιά μου. Πρέπει να μάθουμε πότε θα μπορούμε να τρέξουμε. Από ότι φαίνεται, τα πράγματα θα τραβήξουν για αρκετό καιρό. Ακύρωσαν και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο. Η δική μου θέση όμως παραμένει η ίδια, θα αποφασίσω αν θα σταματήσω να τρέχω ή αν θα συνεχίσω στο MotoGP, μετά το πρώτο μέρος της σεζόν, όταν πάρω τα πρώτα δείγματα. Προς το παρόν, μένω στο σπίτι, έχω γυμναστήριο για να κρατιέμαι σε φόρμα και περνώ πάρα πολύ χρόνο παίζοντας. Βλέπω πολλές ταινίες, σειρές με την Φραντσέσκα και παίζουμε Gran Turismo» είπε ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!