Το νέο πρόγραμμα του MotoGP μετά τον κοροναϊό

Το νέο πρόγραμμα του MotoGP μετά τον κοροναϊό
Η Dorna ανακοίνωσε το νέο πρόγραμμα του κορυφαίου πρωταθλήματος μοτοσικλετών, ύστερα από τις αναβολές αγώνων που έγιναν λόγω του κοροναϊού.

Το Σαββατοκύριακο που διανύουμε, 7-8 Μαρτίου, ήταν προγραμματισμένο το πρώτο Γκραν Πρι της χρονιάς στο MotoGP στην πίστα του Κατάρ. Τελικά, λόγω του κοροναϊού και στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας, δεν πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες όλων των κατηγοριών και μόνο το Moto3, με το Moto2 θα τρέξουν, αφήνοντας εκτός το MotoGP. Από την άλλη, το Γκραν Πρι της Ταϊλάνδης που ακολουθεί, αναβλήθηκε και θα γίνει σε νέα ημερομηνία, στις 4 Οκτώβρη. Οπότε λοιπόν, η Dorna αποφάσισε να βγάλει νέο καλεντάρι για το 2020, με εκκίνηση από τις 5 Απριλίου για τη μεγάλη κατηγορία.

Σύμφωνα με το αρχικό πλάνο, θα κρατήσει μέχρι τις 15 Νοέμβρη και βλέπουμε ότι για να συρρικνωθεί το πρόγραμμα, έχουν μπει αγώνες με κενό μόλις μιας εβδομάδας. Το καλοκαιρινό διάλειμμα δεν μειώθηκε τόσο, όσο λεγόταν αρχικά και θα κρατήσει και φέτος περίπου ένα μήνα. Φημολογείται, ότι ίσως τελικά γίνει και ένα Σαββατοκύριακο στο Κατάρ, μόνο με το MotoGP, αφού οι άλλες κατηγορίες ήδη θα έχουν τρέξει. Όμως δεν είναι σίγουρο και ακόμη δεν έχει συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα. Παρακάτω υπάρχει αναλυτικά ο πίνακας με τους αγώνες και τις ημερομηνίες. To Κατάρ που «τρέχει» αυτό το ΣΚ υπάρχει στην πρώτη θέση, όμως υπενθυμίζουμε ότι αφορά μόνο το Moto2 και το Moto3, όχι το MotoGP.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!