Aναβολή και του δεύτερου αγώνα MotoGP στην Ταϊλάνδη

Gazzetta team
Μετά την ακύρωση του πρώτου αγώνα για το πρωτάθλημα ΜοtoGP στο Κατάρ λόγω του κορoναϊού, αναβάλλεται πλέον - πιθανότατα για τον Οκτώβριο- και το Γκραν Πρι της Ταϊλάνδης.

H εξάπλωση του κοροναϊού σε ολοένα περισσότερες χώρες και ο πολλαπλασιασμός των κρουσμάτων αρχίζει και αναστατώνει πλέον για τα καλά τα πρωταθλήματα των κορυφαίων μηχανοκίνητων αθλημάτων παγκοσμίως. Χθες, Κυριακή πρώτη Μαρτίου, είχαμε την επίσημη ανακοίνωση ότι δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί τελικά στις 8 Μαρτίου ο εναρκτήριος αγώνας για το εφετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα μοτοσικλέτας MotoGP στο Κατάρ.

Μετά την ακύρωσή του, ακολουθεί πλέον και η αναβολή του δεύτερου αγώνα του ίδιου πρωταθλήματος που προβλεπόταν να πραγματοποιηθεί στις 22 Μαρτίου στην Ταϊλάνδη. Ετσι –με βάση τα τωρινά δεδομένα- θα ξεκινήσει το εφετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα ΜotoGP στις 2 Απριλίου με τον αγώνα στο Όστιν του Τέξας, που ήταν κανονικά ο τρίτος της σεζόν. Ανάλογες φήμες κυκλοφόρησαν εξάλλου και για το πρωτάθλημα της Formula 1, όπου ακούστηκε έντονα το σενάριο παράλειψης των τεσσάρων πρώτων Γκραν Πρι και της έναρξής του στις 3 Μαϊου με τον αγώνα στο Ζαντβούρτ της Ολλανδίας.

Πάει πιθανόν για Οκτώβριο

Η διοργανώτρια του πρωταθλήματος, Dorna, δεν έχει εκδώσει ακόμη κάποια επίσημη ανακοίνωση ωστόσο υπάρχει σχετική δήλωση του υπουργού Υγείας της Ταϊλάνδης, Ανουτίν Χαρνβιρακούλ, για αναβολή της εκδήλωσης. Θεωρείται εξαιρετικά πιθανόν, ότι το Γκραν Πρι Ταϊλάνδης για το πρωτάθλημα MotoGP θα πραγματοποιηθεί τελικά τον επόμενο Οκτώβριο.

«Δεν υποστηρίζω, ότι θα ακυρωθεί. Θα αναβληθεί, μέχρι να γίνει δυνατή η διεξαγωγή του. Αυτό οφείλεται στον κοροναϊό», δήλωσε ο Ταϊλανδός υπουργός Υγείας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων AFP.

«Πρέπει να προσανατολιστούμε με βάση τις παγκόσμιες εξελίξεις. Για εμάς ως έθνος είναι το καλύτερο, αλλά και για τους συμμετέχοντες», υποστήριξε ο Ανουτίν Χαρνβιρακούλ.

Καραμπόλα λόγω…ΗΠΑ

Η κύρια αιτίας της αναβολής του δεύτερου εφετινού αγώνα του MotoGP δεν φαίνεται πάντως να είναι η κατάσταση στην Ταϊλάνδη. Ουσιαστικά, η αναβολή γίνεται εξαιτίας του αγώνα που ακολουθεί και είναι το Γκραν Πρι των ΗΠΑ στο Όστιν του Τέξας. Οι Αμερικανοί δεν ήθελαν κατά κανένα τρόπο να εισέλθουν στη χώρα τους όλοι οι άνθρωποι του MotoGP μέσω της Ταϊλάνδης, όπου θα παρέμεναν λόγω του αγώνα για αρκετές ημέρες και έτσι πίεσαν για την αναβολή του Γκραν Πρι στο Μπουριράμ.

Όπως είναι γνωστό, ακυρώθηκε ήδη ο πρώτος αγώνας του εφετινού πρωταθλήματος μοτοσικλέτας MotoGP στο Κατάρ εξαιτίας της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα ατόμων προερχόμενων από την Ιταλία.