Ο κοροναϊός «απειλεί» και άλλα Γκραν Πρι της Formula 1

Gazzetta team
Ο κοροναϊός «απειλεί» και άλλα Γκραν Πρι της Formula 1
Η εξάπλωση του νέου ιού μπορεί να προκαλέσει ένα ντόμινο ακυρώσεων αγώνων της Formula 1 με βασικά υποψήφια τα Γκραν Πρι του Βιετνάμ, του Μπαχρέιν, αλλά φυσικά και της Ιταλίας!

Μεγάλες ανατροπές στο εφετινό αγωνιστικό πρόγραμμα της Formula 1 μπορεί να επιφέρει ο κοροναϊός. Οι άνθρωποι του αθλήματος παρακολουθούν με αγωνία την εξάπλωσή του και τη σχετική παγκόσμια ειδησεογραφία που τροφοδοτείται καθημερινά με νέα περιστατικά. Πρώτο θύμα του ιού είναι το Γκραν Πρι Κίνας, που προβλεπόταν να γίνει αρχικά στις 19 Απριλίου και τώρα αναβλήθηκε μέχρι…νεωτέρας και χωρίς να έχει καθοριστεί προς το παρόν κάποια άλλη ημερομηνία. Ωστόσο, υπάρχει πλέον μεγάλη πιθανότητα αναβολής ή ακύρωσης και του παρθενικού Γκραν Πρι Βιετνάμ, που έχει προγραμματιστεί για τις 5 Απριλίου. Ήδη μεγάλοι τηλεοπτικοί σταθμοί, όπως το RTL Γερμανίας και ο Sky Italia, έχουν ανακοινώσει ότι σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί τελικά ο αγώνας στο Ανόι, τότε θα γίνει ο σχολιασμός του από τα δικά τους στούντιο, καθώς δεν σκοπεύουν να αποστείλουν εκεί δημοσιογράφους.

Σε κίνδυνο το Μπαχρέιν

Aπό τον περυσινό αγώνα στο Μπαχρέιν.

Όμως ούτε και το Γκραν Πρι στο Μπαχρέιν είναι σίγουρο. Ο συγκεκριμένος αγώνας είναι ο δεύτερος της εφετινής χρονιάς μετά την Αυστραλία και είναι προγραμματισμένος για τις 22 Μαρτίου, όμως χθες έγινε γνωστό το πρώτο κρούσμα κοροναϊού στη Μανάμα με υπήκοο της χώρας που επέστρεψε από ταξίδι στο Ιράν. Όμως και στο γειτονικό Κουβέιτ επαληθεύθηκε η μόλυνση τριών πολιτών από τον κοροναϊό, οι οποίοι είχαν ταξιδέψει επίσης στο Ιράν! Αν αυξηθεί ο αριθμός των κρουσμάτων, τότε θα έχουμε πιθανότατα και εδώ ακύρωση.

Αμφίβολη και η Μόντσα

Nτελίριο ενθουσιασμού στη Μόντσα με την περυσινή νίκη του Λεκλέρ και της Ferrari.

Σκούρα είναι τα πράγματα και για το Γκραν Πρι Ιταλίας με βάση τα έως τώρα δεδομένα. Η βόρεια Ιταλία έχει κηρυχθεί επίσημα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ η Μόντσα απέχει μόνον λίγα χιλιόμετρα από το Λόντι, όπου εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα κοροναϊού στη γειτονική μας χώρα. Επίσης, από τη βόρεια Ιταλία κατάγονται δεκάδες μέλη ομάδων της Formula 1 και εμπλεκομένων εταιρειών στο άθλημα, όπως οι Ferrari, Haas, Alfa Romeo, Alpha Tauri, Pirelli, κλπ. Πολλοί από αυτούς βρίσκονται στην Ισπανία λόγω των δοκιμών, που θα συνεχιστούν από αύριο Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου για το επόμενο τριήμερο.

Καψόνι της McLaren σε Κινέζο δημοσιογράφο

Στην Ισπανία έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής επίσημα τρία περιστατικά μόλυνσης από τον κοροναϊό, ενώ και οι ίδιες οι ομάδες της Formula 1 έχουν αρχίσει να βρίσκονται σε κατάσταση πανικού. Μάλιστα εξαιτίας αυτού του τεταμένου κλίματος ανασφάλειας απαγόρευσε η McLaren την προηγούμενη εβδομάδα την είσοδο στο Motorhome της στον μοναδικού Kινέζο δημοσιογράφο της Formula 1, Φράνκι Μάο, που βρισκόταν εκεί για να παρακολουθήσει τις πρώτες χειμερινές δοκιμές. Ο Μάο δεν σκοπεύει μάλιστα να επιστρέψει στην πατρίδα του πριν την εκκίνηση της εφετινής σεζόν στις 15 Μαρτίου στην Αυστραλία, γιατί αλλιώς θα του απαγορευθεί η είσοδος στην χώρα των καγκουρό εφόσον αναχωρήσει από την Κίνα!

O Kινέζος δημοσιογράφος της Formula 1, Φράνκι Μάο.

Ας ελπίσουμε τουλάχιστον, ότι τα πράγματα θα κυλήσουν ήρεμα το επόμενο τριήμερο στην Ισπανία και ιδίως στην περιοχή της Καταλωνίας, όπου θα βρεθούν συγκεντρωμένες όλες οι εφετινές ομάδες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!