Έμεινε όρθιος και νίκησε ο Ντοβιτσιόζο στην Βαλένθια

Γιώργος Βαρίνος
Ένας καταπληκτικός και φοβερά σταθερός Ντοβιτσιόζο νίκησε στην Βαλένθια σε έναν πολύ δύσκολο βρόχινο αγώνα με πάρα πολλές πτώσεις. Στη 2η θέση ο εξαιρετικός Ρινς και 3ος, ο επίμονος Πολ Εσπαργκαρό που είδε τους κόπους του να επιβραβεύονται.

Ήταν ο πιο δύσκολος αγώνας της χρονιάς. Ξεκίνησε σε συνθήκες έντονης βροχής και σταμάτησε με κόκκινη σημαία στον 15ο γύρο καθώς η βροχή που είχε δυναμώσει έκανε την οδήγηση αδύνατη.

Χαρακτηριστικό του αγώνα οι πάρα πολλές πτώσεις. Στον πρώτο αγώνα πριν την επανεκκίνηση, έπεσαν: ο Μαρκ Μάρκεθ (και έβγαλε τον ώμο του), ο Βινιάλες, ο Πετρούτσι, ο Ιανόνε, ο Αλέιξ Εσπαργκαρό, ο Μίλερ, ο Μορμπιντέλι, ενώ στον 2ο αγώνα έπεσε ο Μπαουτίστα.

Επίσης έπεσαν οι Πίρο και Ρόσι αλλά συνέχισαν τον αγώνα και τερμάτισαν στην 4η και 13η θέση αντίστοιχα.

Ο Ντοβιτσιόζο έκανε ένα συνετό αγώνα και δίκαια κέρδισε, ενώ ο Ρινς που έδειχνε πολύ δυνατός στην αρχή του πρώτου αγώνα, αρκέστηκε στην δεύτερη τελικά θέση. Τρίτος ο καταπληκτικός Πολ Εσπαργκαρό που είδε για πρώτη φορά την ΚΤΜ του να ανεβαίνει στο βάθρο.

Ο Ρόσι στάθηκε άτυχος και ενώ στον πρώτο αγώνα (πριν διακοπεί από κόκκινη σημαία) έδειχνε πολύ δυνατός, στον 2ο αγώνα ήταν πιο προσεκτικός αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να αποφύγει την πτώση ενώ βρισκόταν στην 2η θέση.

Τα τελικά αποτελέσματα έχουν ως εξής: