Ματαιώθηκε το Γκραν Πρι Μεγάλης Βρετανίας!

Γιώργος Βαρίνος
Ματαιώθηκε το Γκραν Πρι Μεγάλης Βρετανίας!
Μετά από 5 ώρες αναμονής το Βρετανικό Γκραν Πρι ματαιώθηκε. Ο λόγος φυσικά ήταν οι κακές καιρικές συνθήκες και η δυνατή βροχή που ξεκίνησε περίπου 1 ώρα πριν την - έκτακτα προγραμματισμένη κατα 1 1/2 ώρα νωρίτερα- εκκίνηση του αγώνα.

Τα προβλήματα για το Βρετανικό Γκραν Πρι άρχισαν από το FP4 όταν 4 οδηγοί στην στροφή Στόου έφυγαν ευθεία από υδρολίσθηση, δίχως να μπορούν να κάνουν κάτι. Σε εκείνο το συμβάν υπήρξε και ο σοβαρός τραυματισμός του Τίτο Ραμπατ. Ο Ραμπάτ έπεσε μόνος του και δεν χτύπησε, αλλά καθώς προσπαθούσε να απομακρυνθεί από την αμμοπαγίδα έπεσε και ο Μορμπιντέλι! Και η μοτοσυκλέτα του Μορμπιντέλι χτύπησε τον Ραμπάτ και τον έριξε κάτω. Οι γιατροί έφτασαν επί τόπου, στο FP4 βγήκε κόκκινη σημαία και το session σταμάτησε. Ο αναβάτης της Avintia μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, υποβλήθηκε σε αξονική και μάθαμε πως έχει υποστεί «πολλαπλά» κατάγματα στο δεξί πόδι του, που περιλαμβάνουν σπασμένη κνήμη και περόνη, αλλά και το μηριαίο οστό.

Από εκείνη τη στιγμή άρχισε η μουρμούρα πως δεν πρέπει την Κυριακή να γίνει ο αγώνας εφόσον ήταν σίγουρο πως θα έβρεχε. Ο Μάρκεθ, ο Κράτσλοου και ο Ζαρκό έκαναν δηλώσεις διαβάστε εδώ!

Και σήμερα για 5 ώρες το συζητούσαν αν θα γίνει ή όχι ο αγώνας καθώς έβρεχε καταρακτωδώς.

Μετά από πολύωρη καθυστέρηση, αποφασίστηκε τελικά ότι οι αγώνες όλων των κατηγοριών στην πίστα του Silverstone ήταν τελικά αδύνατον να διεξαχθούν.

Το ιστορικό πάει κάπως έτσι... Η βροχή άρχισε να πέφτει από νωρίς το πρωί και γέμισε με νερό την Βρετανική πίστα, με αποτέλεσμα σε κάποια σημεία να δημιουργούνται λίμνες.

Αυτό ήταν και το μεγάλο πρόβλημα που οδήγησε τελικά στην ακύρωση του αγώνα. Ο αγώνας αρχικά είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 13:30 ώρα Ελλάδας. Μετά από 4.5 ώρες όμως, αποφασίστηκε να ακυρωθεί λόγω της τεράστιας ποσότητας του νερού που υπήρχε στην πίστα.

Να σημειώσουμε πως η ακύρωση έγινε μετά από συζήτηση όλων των οδηγών με την Dorna, την IRTA, τους οργανωτές και τον αλυτάρχη του αγώνα. Αυτό είχε να συμβεί 28 χρόνια από το 1980 και το GP της Αυστρίας.

Θα υπάρξει συνέντευξη τύπου που θα ανακοινωθεί η νέα ημερομηνία τέλεσης του αγώνα που πολύ πιθανόν για οργανωτικούς λόγους να είναι αύριο. Μείνετε συντονισμένοι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!