Υπέγραψε στην ΚΤΜ ο Ζαρκό, συμφωνεί ο Ρόσι!

Gazzetta team
Υπέγραψε στην ΚΤΜ ο Ζαρκό, συμφωνεί ο Ρόσι!
Η ΚΤΜ επιβεβαίωσε την συμφωνία με τον Ζοάν Ζαρκό από το 2019, οπότε θα είναι στο πλευρό του Πολ Εσπαργκαρό.

Τα μεγάλα νέα στο περιθώριο του Γκραν Πρι του MotoGP στην Χερέθ είναι ασφαλώς η ανακοίνωση της συμφωνίας του Ζοάν Ζαρκό με την ομάδα της ΚΤΜ, η οποία ξεκινά το 2019 και θα είναι για δύο χρόνια, όπως τουλάχιστον λένε οι φήμες, αφού δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως κάτι για τη διάρκειά της.

Οι ίδιες φήμες λένε πως η συμφωνία ολοκληρώθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Σαββατοκύριακο του Γκραν Πρι στο Όστιν, αλλά αυτό που είναι σίγουρο είναι πως η ΚΤΜ με την κίνηση αυτή δείχνει την πρόθεσή της να γίνει ακόμη πιο ανταγωνιστική, κάτι που παραδέχτηκε ο ίδιος ο επικεφαλής της, Πιτ Μπειρέρ. «Είναι σαφές πως θέλουμε να κάνουμε ένα παραπάνω βήμα στο MotoGP», είπε ο Μπειρέρ και συμπλήρωσε, «Τα δύο πρώτα χρόνια ήταν για να χτίσουμε το project και να λειτουργήσουν όλα σωστά. Είμαι πεπεισμένος πως μπορούμε να ανεβάσουμε επίπεδο με έναν αναβάτη σαν τον Ζοάν. Εξάλλου πάντα θέλεις να έχεις στην ομάδα τους καλύτερους δυνατούς και είναι προφανές πως αυτό ισχύει με τον Ζοάν που κερδίζει την εργοστασιακή ομάδα και έχει μια συνέπεια στις κατατάξεις του στην πρώτη σειρά.

Ο Ζαρκό θα σταθεί δίπλα στον Πολ Εσπαργκαρό, η παρουσία του οποίου επιβεβαιώθηκε λίγες ημέρες νωρίτερα και αντικαθιστά τον Μπράντλεϊ Σμιθ. Ο Σμιθ που μαζί με τον Εσπαργκαρό ήταν οι αναβάτες της ΚΤΜ από το ξεκίνημα του 2017, μένει με αβέβαιο μέλλον μετά από αυτήν την εξέλιξη, κάτι που είναι μάλλον φυσιολογικό μετά τις όχι και τόσο καλές εμφανίσεις του.

Την συγκεκριμένη συμφωνία σχολίασε και ο Βαλεντίνο Ρόσι, ο οποίος τόνισε πως η επιλογή του Ζαρκό είναι σωστή για την ομάδα. «Είναι σίγουρο πως η ΚΤΜ θα θέλει να βελτιωθεί και ο Ζαρκό είναι ένας δύσκολος αντίπαλος. Θα χρειαστεί φυσικά χρόνο ωστόσο θα εξελιχθούν μαζί και πιθανώς κάποια στιγμή να είναι όντως ανταγωνιστικοί».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!