Ο απίθανος Κράτσλοου κέρδισε στην τρέλα της Αργεντινής!

Γιώργος Βαρίνος
Σε έναν αγώνα θρίλερ ο Καλ Κράτσλοου κατάφερε να κερδίσει τον Ζουάν Ζαρκό που έμεινε 2ος με τρίτο, τον καταπληκτικό Ρινς. Με ποινές και λάθος συμπεριφορά ο Μάρκεθ έπεσε 19ος καθώς έριξε τον Βαλεντίνο Ρόσι!!!

Ήταν μια τρέλλα! Ένας τρομερός αγώνας που φάνηκε από την αρχή πριν ακόμα αρχίσει πως θα έχει σασπένς!

Ο αγώνας κηρύχθηκε βρόχινος καθώς λίγα λεπτά πριν την εκκίνηση έβρεχε. Τότε όλοι μπήκαν για να αλλάξουν ελαστικά εκτός από τον Μίλερ... Με το πρόβλημα του Μίλερ οι οργανωτές δεν ήξεραν τι να κάνουν αφού οι κανονισμοί έλεγαν πως πρέπει αυτοί που βγήκαν να αλλάξουν λάστιχα να ξεκινήσουν τελευταίοι...

Με μια λύση ανάγκης, οι υπόλοιποι εκτός του Μίλερ οδηγοί ξεκίνησαν μετλα την τελευταία θέση του αγώνα... κάπου 50 μέτρα πίσω του. Στην διαδικασία της εκκίνησης ο Μάρκεθ αντιμετώπισε πρόβλημα με την μοτοσυκλέτα του καθώς του έσβησε. Για να την βάλει μπροστά κινήθηκε ανάποδα από την φορά της πίστας. Τέλος πάντων ο αγώνας ξεκίνησε και στον πρώτο γύρο έπεσε ο Πεδρόσα από σύγκρουση με τον Ζαρκό.

Ο Μάρκεθ σεληνιασμένος τους πέρασε όλους και έφτασε τον Μίλερ, τον πέρασε και αυτόν και όταν άρχισε να απομακρύνεται, οι κριτές του επέβαλαν μια ποινή διέλευσης από τα πιτς (για την κίνηση ανάποδα από την φορά της πίστας) που του κόστισε 22 δευτερόλεπτα και τον έριξε στην 19η θέση.

Μπροστά είχε δημιουργηθεί ένα τρενάκι 4 οδηγών, με τον Μίλερ, Ρινς, Ζαρκό και Κράτσλοου να παλεύουν για την πρώτη θέση.

Ο Μάρκεθ άρχισε να περνά τους πάντες με καταιγιστικό ρυθμό ακροβατώντας στα όρια του ευ αγωνίζεσθαι. Χτύπησε τον Αλέιξ Εσπαργκαρό και τζαρτζάρισε σχεδόν όλους όσους πέρασε, με αποκορύφωμα το χτύπημα στον Βαλεντίνο Ρόσι που τον οδήγησε μάλιστα σε πτώση!

Μπροστά η σειρά καθάρισε με τον Κράτσλοου να περνά 1ος με τον Ζαρκό να τον πιέζει και τον εξαιρετικό Ρινς να παρακολουθεί και να καιροφυλακτεί μήπως κάποιος από τους δύο κάνει λάθος. Ο Μίλερ δεν άντεξε την πίεση και από ένα λάθος έμεινε 4ος.

Ο Καλ Κράτσλοου τελικά κατάφερε να νικήσει με τον Ζαρκό να μην μπορεί για άλλη μια φορά να γευτεί τη χαρά της νίκης και να μένει 2ος. Τελικά 3ος ο Ρίνς με τον Μίλερ 4ο και 5ο... τον απίστευτα γρήγορο Μάρκεθ.

Βεβαίως με το τέλος του αγώνα ο Μάρκεθ δέχθηκε ποινή 3ο δευτερολέπτων (για την αντιαθλητική του συμπεριφορά) και έπεσε τελικά 18ος.

Κρίμα για τον Ρόσι που ο Μάρκεθ του κατέστρεψε τον αγώνα.

Αυτά είναι τα επίσημα αποτελέσματα του αγώνα: