Το νέο μονοθέσιο της Williams είναι μια ωδή στο παρελθόν της ομάδας (pics)

Το νέο μονοθέσιο της Williams είναι μια ωδή στο παρελθόν της ομάδας (pics)
Η ιστορία της Williams στη Formula 1 είναι σπουδαία και η ομάδα φροντίζει ώστε να μας την υπενθυμίζει, αυτή τη φορά μέσα από το νέο τους μονοθέσιο που θα τρέχει το 2021.

Αν και δεν βρίσκεται και στα καλύτερά της, η Williams παλεύει για να πετύχει καλύτερα αποτελέσματα στη Formula 1 και να πετύχει τους στόχους της. Η ομάδα παρουσίασε και το νέο της μονοθέσιο για το 2021, μέσα από το οποίο γίνονται ξεκάθαρες αναφορές στο παρελθόν της. Το μπλε, λευκό, μαύρο και κίτρινο χρώμα του αυτοκινήτου δημιουργήθηκε στα πρότυπα της FW14B, του μονοθεσίου που έτρεχε το 1992 ο Νάιτζελ Μάνσελ.

«H Williams Racing είναι ένα πραγματικό icon των σπορ και η ομάδα έχει καταφέρει να χτίσει τη φήμη της επιτυχίας μέσα από την αποφασιστικότητα που τη διακρίνει, την ποιότητα και τη σύνδεση του ονόματός της με την καινοτομία. Σε μια πορεία στον αθλητισμό οι εποχές που θα έχεις τα πάνω σου και τα κάτω σου είναι αναμενόμενες, ειδικά στα μακροχρόνια ταξίδια όπως αυτό της Williams. Η επιτυχίες του παρελθόντος μπορεί να γίνουν ένα ισχυρό κίνητρο, όμως δεν μπορεί η ομάδα να βασιστεί σε αυτές και να επαναπαυθεί, πρέπει να στοχεύσει στη μελλοντική επιτυχία αφού πλέον είμαστε στη μοντέρνα εποχή της Formula 1.

Επομένως φτιάξαμε μια νέα εμφάνιση για το μονοθέσιο του 2021, που αναφέρεται στο παρελθόν μας και διατηρεί το πνεύμα και το κίνητρο που βρίσκεται μέσα στον πυρήνα του DNA της Williams. Παράλληλα σηματοδοτεί την επιθυμία μας να επανέλθουμε στο προσκήνιο. Αυτό το ταξίδι μόλις ξεκινάει για εμάς και υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά μπροστά μας. Χαιρόμαστε που βλέπουμε ότι πάμε προς τη σωστή κατεύθυνση και ανυπομονούμε να ξεκινήσει η νέα σεζόν στις πίστες» είπε ο Γιόστ Καπίτο, ο νέος CEO της Williams.

Η χρονιά του 2020 ήταν κακή για την ομάδα αφού πέρα από το γεγονός ότι τερμάτισε τελευταία στο πρωτάθλημα ομάδων, έγινε και η πρώτη χρονιά που σε ολόκληρο το πρωτάθλημα δεν πήραν ούτε έναν βαθμό. Η δυάδα των οδηγών της θα παραμείνει η ίδια για το 2021 με τον Τζορτζ Ράσελ και τον Νίκολας Λατίφι. Ο πρώτος έχει αποδείξει την αξία του και πραγματικά, προσπαθεί πολύ με το μονοθέσιο της Williams, οπότε αν βελτιώσουν μερικά πράγματα από την περσινή χρονιά ίσως να καταφέρει και το κάτι παραπάνω. Η νέα FW43B, όπως ονομάζεται το νέο μονοθέσιο, έχει αρκετές αναβαθμίσεις στην αεροδυναμική και την ανάρτηση, ενώ αναμένεται ότι θα εφοδιαστεί και με ισχυρότερο κινητήρα. Πλέον έχουν αποκαλύψει όλες οι ομάδες της Formula 1 τα αυτοκίνητά τους για το 2021 και μένει μόνο η Ferrari, η οποία έχει προγραμματίσει τα δικά της αποκαλυπτήρια για τις 10 Μαρτίου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!