Σάινθ: Στη Formula 1 ο οδηγός πρέπει να κάνει τη διαφορά

Πέτρος Σηφαλάκης
Σάινθ: Στη Formula 1 ο οδηγός πρέπει να κάνει τη διαφορά
Σήμερα, χωρίς ένα σωστό μονοθέσιο, ένας οδηγός δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα στην F1 και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει σύμφωνα με τον Κάρλος Σάινθ.

Για πολλούς το ενδιαφέρον της Formula 1 χάθηκε όταν άρχισαν μερικές ομάδες να θέτουν πολύ υψηλά στάνταρ που οι υπόλοιπες δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν, τόσο λόγω του μπάτζετ, όσο και των μηχανικών που έχουν στη διάθεσή τους. Πλέον το πρωτάθλημα χωρίζεται σε δύο ή και τρεις κατηγορίες. Οι κορυφαίες 2, άντε 3 ομάδες, οι μεσαίες και εκείνες που μάχονται στα χαμηλότερα στρώματα του σπορ. Ο Κάρλος Σάινθ λέει ότι με τους νέους κανονισμούς που θα ξεκινήσουν το 2022, θα πρέπει να φτιάξουν ένα πρωτάθλημα όπου ο οδηγός θα παίζει μεγαλύτερο ρόλο, όχι το μονοθέσιο.

«Με αυτό τον τρόπο το κοινό θα ενδιαφερθεί και πάλι»

«Αυτό που εύχομαι είναι η Formula 1 να αποκτήσει ένα grid που οι ομάδες θα είναι πιο κοντά. Έτσι ο οδηγός θα κάνει μεγαλύτερη διαφορά. Όταν μπεις στη Formula 1 γρήγορα καταλαβαίνεις ότι είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις οποιονδήποτε οδηγεί ένα αυτοκίνητο που είναι τρία δέκατα του δευτερολέπτου ταχύτερο από το δικό σου.

Εσύ σαν οδηγός παλεύεις για δύο δέκατα του δευτερολέπτου με τον teammate σου. Όταν βλέπεις ότι έχεις διαφορά 1,5 δευτερόλεπτο με κάποιον τότε καταλαβαίνεις γρήγορα ότι δεν τον ανταγωνίζεσαι, στην πραγματικότητα. Μπορούμε να είμαστε όλοι μαζί πιο κοντά, θεωρώ ότι οι αρμόδιοι έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά και με τους νέους κανονισμούς θα το επιτύχουμε αυτό.

Έτσι στο σπορ ο ανθρώπινος παράγοντας θα είναι πιο έντονος στο κομμάτι της οδήγησης, το μηχάνημα θα πάρει δεύτερο ρόλο. Θα διασκεδάζουμε πολύ περισσότερο και το κοινό θα ενδιαφερθεί και πάλι. Θα είναι καλύτερα για όλους» είπε ο Κάρλος Σάινθ, που από τη νέα χρονιά θα τρέχει με την ομάδα της Ferrari με teammate τον Σαρλ Λεκλέρ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!