Φερστάπεν: «Πολλά τα σημεία που μπορείς να κάνεις λάθος»

Πέτρος Σηφαλάκης
Φερστάπεν: «Πολλά τα σημεία που μπορείς να κάνεις λάθος»
Ο poleman του Άμπου Ντάμπι είπε ότι στη συγκεκριμένη πίστα, δεν είναι εύκολο να πετύχεις τον τέλειο γύρο και για αυτό η επίδοσή του αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία.

Ο μοναδικός πιλότος που πήρε pole position φέτος χωρίς να ανήκει στη Mercedes, είναι ο Μαξ Φερστάπεν. Ο Ολλανδός ανέκαθεν έκλεβε τις εντυπώσεις με την ταχύτητά του και τις ικανότητες που είχε πίσω από το τιμόνι του μονοθεσίου του, ωστόσο στο Άμπου Ντάμπι κατάφερε να πάρει μια θεαματική pole αφού ακύρωσε τις δύο Mercedes, τη μια μετά την άλλη!

Ο Χάμιλτον ανέβηκε στην πρώτη θέση, μετά από λίγα δευτερόλεπτα ο Μπότας του έκλεψε την pole και τελικά ήρθε ο Φερστάπεν για να τους... ξενερώσει και τους δύο, αφήνοντάς τους στο 2-3. Μετά από τη διαδικασία των κατατακτήριων δοκιμών, ο Μαξ Φερστάπεν προχώρησε στις καθιερωμένες δηλώσεις.

«Όπλο μας η τίμια τελική ταχύτητα στην πίστα»

«Είμαι πολύ χαρούμενος που το πέτυχα αυτό στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς για φέτος. Οι κατατακτήριες ήταν κάπως δύσκολες στην αρχή, για να κάνεις τους πρώτους γρήγορους γύρους. Ειδικά αυτή η πίστα, στον τελευταίο τομέα της, είναι δύσκολο να μην κάνεις λάθος καθώς έχει αρκετές στροφές που μπορεί να σε αποσυντονίσουν. Ευτυχώς όλα πήγαν όπως πρέπει στον τελευταίο γύρο. Είναι πολύ γρήγοροι αλλά και εμείς έχουμε μια τίμια τελική ταχύτητα οπότε φανταζόμαστε ότι αυτό θα μας βοηθήσει αύριο. Ελπίζουμε σε αυτό» είπε ο Μαξ Φερστάπεν.

«Πάντα μπορεί να κρατάει μια έκπληξη»

Από την άλλη, ο Κρίστιαν Χόρνερ παραδέχτηκε ότι για τη Red Bull, τα απογεύματα του Σαββάτου όπου λαμβάνουν χώρα οι κατατακτήριες δοκιμές ήταν δύσκολα για την ομάδα και σίγουρα θα είναι ένας τομέας που θα εστιάσουν ώστε να τον βελτιώσουν για την επόμενη χρονιά. «Καθίσαμε πολλές φορές φέτος στην τρίτη θέση εκκίνησης. Ξέρουμε ότι μπορούμε να βασιστούμε στον Μαξ. Θα τα δώσει όλα, το ξέρουμε αυτό, πάντα μπορεί να σου κρατάει μια έκπληξη και μια τέτοια ήταν και σημερα. Είναι βασικό αύριο να το μετατρέψει σε ενα εξαιρετικό αποτέλεσμα, να ανταμείψει όλη την ομάδα, που έχει δουλέψει σκληρά και κάτω από δύσκολες συνθήκες φέτος» ήταν τα λόγια του επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!