O Γκροζάν αποχαιρετά τη Formula 1

Gazzetta team
O Γκροζάν αποχαιρετά τη Formula 1
Το Γκραν Πρι του Μπαχρέιν όπου ο Γκροζάν γλίτωσε την ύστατη στιγμή σκαρφαλώνοντας έξω από το φλεγόμενο αυτοκίνητό του, θα είναι πιθανότατα και ο τελευταίος αγώνας του Γάλλου στη Formula 1, καθώς δεν πρόκειται να ξεκινήσει στο Αμπού Ντάμπι.

Δυστυχώς όλα δείχνουν ότι η καριέρα του Γκροζάν στη Formula 1 θα ολοκληρωθεί τελικά με το Γκραν Πρι του Μπαχρέιν, όπου ο Γάλλος επέζησε ενός φρικτού ατυχήματος που παραλίγο να του κοστίσει την ίδια του τη ζωή. Μία εβδομάδα μετά από αυτό το τρομερό ατύχημα, αναχώρησε ο οδηγός της Haas από το Μπαχρέιν με προορισμό το σπίτι του στην Ελβετία, για να συνεχίσει την αποθεραπεία των εγκαυμάτων στα χέρια του που προκλήθηκαν από το φλεγόμενο μονοθέσιό του.

Αυτό ανακοίνωσε επίσημα η ομάδα του, οπότε θεωρείται πλέον βέβαιο ότι δεν πρόκειται να λάβει μέρος ο Γκροζάν στο φινάλε της εφετινής σεζόν της Formula 1, που ολοκληρώνεται με το Γκραν Πρι του Αμπού Ντάμπι. Ταυτόχρονα θα μπουν εκτός συγκλονιστικού απροόπτου τίτλοι τέλους και στην καριέρα του 34χρονου πιλότου στη Formula 1, καθώς η Haas δεν ανανέωσε το συμβόλαιο μαζί του και θα απαρτίζεται του χρόνου το δίδυμο των βασικών οδηγών της από τον Ρώσο Μαζέπιν και τον Γερμανό Μικ Σουμάχερ.

Το πλήρωμα του ιατρικού αυτοκινήτου ήταν το πρώτο που βοήθησε τον σοκαρισμένο Γκροζάν.

Ενδεικτικές είναι και οι δηλώσεις του Γκροζάν που ανέφερε τα εξής: «Είμαι πολύ λυπημένος, που δεν μπορώ να πραγματοποιήσω τον τελευταίο μου αγώνα στο Αμπού Ντάμπι και δεν μπορώ να είμαι με την ομάδα. Προσπαθήσαμε με τον γιατρό τα πάντα, για να θεραπεύσουμε το χέρι μου. Όμως ο κίνδυνος, αν συμμετάσχω στον αγώνα, είναι πολύ μεγάλος για την αποθεραπεία μου και την υγεία μου. Γι αυτό καταλήξαμε στην απόφαση, να μην οδηγήσω. Ήταν μία από τις δυσκολότερες αποφάσεις στη ζωή μου, αλλά επίσης και μία από τις σοφότερες. Θα μου λείψει η ομάδα, όμως θα την υποστηρίζω όπως πάντα».

Ο Πιέτρο Φιτιπάλντι αντικατέστησε στη Haas τον Γκροζάν.

Τη λύπη του εξέφρασε και ο διευθυντής της ομάδας της Haas, Γκίντερ Στάινερ, που τόνισε ότι η απόφαση ήταν σκληρή αλλά σωστή και υπογράμμισε ότι «ο Ρομέιν ήταν τις τελευταίες ημέρες απίστευτα θαρραλέος και έδειξε μία καταπληκτική νοοτροπία. Γνωρίζουμε ακριβώς, πόσο πολύ επιθυμούσε να επιστρέψει στο Αμπού Ντάμπι στο κόκπιτ της VF-20. Θα τον είχαμε όλοι με μεγάλη ευχαρίστηση πάλι μαζί μας».

Τη θέση του Γκροζάν θα πάρει στο Αμπού Ντάμπι ο 24χρονος Πιέτρο Φιτιπάλντι, που είναι εγγονός του δύο φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή της Formula 1, Έμερσον Φιτιπάλντι και είχε αντικαταστήσει και στο Σακχίρ του Μπαχρέιν τον Γάλλο οδηγό.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!