O Mικ Σουμάχερ παγκόσμιος πρωταθλητής Formula 2

Gazzetta team
O Mικ Σουμάχερ παγκόσμιος πρωταθλητής Formula 2
Στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς που έγινε στο Μπαχρέιν και εξελίχθηκε σε γκραν γκινιόλ κατέκτησε ο Μικ Σουμάχερ το πρωτάθλημα της Formula 2 κερδίζοντας έτσι με το σπαθί του μία θέση στη Formula 1, όπου θα συμμετέχει του χρόνου με τη Haas.

O Mικ Σουμάχερ είναι πρωταθλητής της Formula 2 για το 2020. Ο γιος του Μίκαελ Σουμάχερ τερμάτισε μόλις 18ος στον κυριακάτικο αγώνα στο Μπαχρέιν, όμως η συγκεκριμένη θέση αποδείχθηκε ικανή να του αποφέρει τον τίτλο, καθώς ο έτερος διεκδικητής του πρωταθλήματος, Κάλουμ Ίλοτ, περιορίστηκε στη δέκατη θέση. Αυτό δεν ήταν αρκετό για τον 22χρονο Βρετανό, που χρειαζόταν τη νίκη για να κατακτήσει την ύστατη στιγμή o ίδιος το πρωτάθλημα της Formula 2 αντί του νεαρού Σουμάχερ.

Ο Μικ είναι ο πρώτος Γερμανός μετά τον Νίκο Χούλκενμπεργκ το 2009 που ανακηρύσσεται πρωταθλητής στη Formula 2 η οποία ονομαζόταν τότε ακόμη GP2. Όπως είναι πλέον και επίσημα γνωστό, θα αγωνίζεται ο Σουμάχερ τζούνιορ από του χρόνου στη Formula 1 με τα χρώματα της αμερικανικής Haas.

Ο 21χρονος πρωταθλητής δήλωσε τα εξής αμέσως μετά την επισημοποίηση των αποτελεσμάτων: «Είμαι συγκλονισμένος. Δεν τα έχω εμπεδώσει ακόμη όλα καλά και δεν νιώθω ακόμη πραγματικά σαν πρωταθλητής. Αυτά θα μου πάρουν μερικές ημέρες ακόμη. Συνεργάστηκα με τόσο πολλούς υπέροχους ανθρώπους. Θέλω να πω σε αυτούς τους ανθρώπους: Σας αγαπώ πολύ.»

Για στατιστικούς λόγους να σημειώσουμε ότι νικητής του τελευταίου εφετινού αγώνα της Formula 2 στο Μπαχρέιν ήταν ο 22χρονος Ινδός Νταρουβάλα. Στην τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος βρέθηκε πρώτος ο Μικ Σουμάχερ με 215 βαθμούς και η τριάδα συμπληρώθηκε από τον Ίλοτ με 201 βαθμούς και Τσουνόντα με 200 βαθμούς. Μάλιστα ο τελευταίος θα τρέχει επίσης από του χρόνου στη Formula 1 με την ομάδα της Alpha Tauri.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!