Εξιτήριο από το νοσοκομείο πήρε ο Ρομέιν Γκροζάν

Πέτρος Σηφαλάκης
Εξιτήριο από το νοσοκομείο πήρε ο Ρομέιν Γκροζάν
Τρεις μέρες μετά το τρομακτικό περιστατικό στην πίστα του Μπαχρέιν, ο Ρομέιν Γκροζάν βγαίνει από το νοσοκομείο και θα αρχίσει την προετοιμασία για να επιστρέψει στο μονοθέσιό του.

Πολύ... φθηνά τη γλίτωσε ο Ρομέιν Γκροζάν από την πολύ άσχημη σύγκρουση που είχε στην πίστα του Μπαχρέιν. Ο οδηγός της Haas μπήκε στο νοσοκομείο κυρίως προληπτικά. Το μόνο που είχε ήταν μερικά εγκαύματα σε διάφορα σημεία του σώματός του χωρίς να είναι σοβαρά, ενώ φυσικά γλίτωσε από πολύ χειρότερα, χάρη στη φόρμα με την αντιπυρική προστασία και βέβαια, το Halo και τη δομή του μονοθεσίου του.

Η φόρμα του κατάφερε να περιορίσει το κακό από τις φλόγες. Αν σκεφτούμε ότι έμεινε μέσα στη φωτιά για 27 δευτερόλεπτα, τότε καταλαβαίνουμε πόσο τρομερή τεχνολογία ενσωματώνει ο εξοπλισμός των οδηγών. Το μονοθέσιο φυσικά διαλύθηκε μετά από τη σύγκρουση των... 53 G. Έπεσε πάνω στις μπαριέρες με περισσότερα από 200 χλμ./ώρα. Τώρα ο Γκροζάν πήρε εξιτήσιο από το νοσοκομείο και θα ξεκινήσει την προετοιμασία για να μπει ξανά στο μονοθέσιό του. Τον επόμενο αγώνα στο Μπαχρέιν δεν θα τον προλάβει καθώς δεν θα έχει αποκατασταθεί ούτε ψυχολογικά, ούτε σωματικά μέχρι τότε.

Στο Άμπου Ντάμπι όμως στο τέλος της χρονιάς, σίγουρα θα θέλει να λάβει μέρος και θα κάνει τα πάντα ώστε να το προλάβει γιατί ο Γκροζάν δεν θα βρίσκεται του χρόνου στη Formula 1. Η Haas είχε δηλώσει εδώ και μήνες τις προθέσεις της να αλλάξει εντελώς το ρόστερ των οδηγών της και να φέρει νέους από τη Formula 2. Τελικά τα ονόματα ανακοινώθηκαν επίσημα και είναι οι Νικίτα Μάζεπιν, Μικ Σουμάχερ! Οπότε, ο αγώνας στο Άμπου Ντάμπι ίσως να είναι και ο τελευταίος για τον Ρομέιν Γκροζάν στη Formula 1.

Ακολουθήστε την σελίδα του InMotion στο Facebook!