To συγκινητικό καλωσόρισμα της Haas στον Μικ Σουμάχερ (vid)

Gazzetta team
To συγκινητικό καλωσόρισμα της Haas στον Μικ Σουμάχερ (vid)
Ο διευθυντής της ομάδας της Haas, Γκίντερ Στάινερ, επεσήμανε ότι ο Μικ Σουμάχερ κέρδισε με το σπαθί του την προαγωγή του στη Formula 1, ενώ αποκάλυψε ότι είχε ζητήσει από τη Ferrari τον καλύτερο από τους 5 τζούνιορ οδηγούς της στη Formula 2.

Το 1991 ξεκίνησε στο Σπα η μεγάλη καριέρα του Μίκαελ Σουμάχερ στη Formula 1. Τριάντα χρόνια αργότερα θα συνεχίσει την παράδοση του σπουδαίου Γερμανού επτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1, ο γιος του. Αυτό ανακοίνωσε επίσημα η ομάδα της Haas, για λογαριασμό της οποίας θα λάβει μέρος του χρόνου ο Μικ Σουμάχερ στο πρωτάθλημα της Formula 1, αρχής γενομένης με το Γκραν Πρι Αυστραλίας στη Μελβούρνη στις 21 Μαρτίου του 2021.

Ο Μικ ευχαρίστησε στις πρώτες δηλώσεις του τους γονείς του, τονίζοντας ότι σε αυτούς χρωστά τα πάντα, ενώ ήταν γενικότερα πολύ προσγειωμένος λέγοντας ότι θα χρειαστεί και ο ίδιος τον χρόνο του μέχρι να προσαρμοστεί στα δεδομένα της Formula 1.

O Mικ προβάρει το νέο του κάθισμα στο μονοθέσιο της Haas.

Ο 22χρονος θα πάρει μία γεύση του νέου του αυτοκινήτου στις 11 Δεκεμβρίου, καθώς θα τα οδηγήσει στα ελεύθερα δοκιμαστικά του Γκραν Πρι του Αμπού Ντάμπι, ενώ τέσσερις ημέρες αργότερα θα κάνει το ίδιο στην πίστα του Γιας Μαρίνα στο πλαίσιο των δοκιμών για νέους οδηγούς. Mάλιστα ο νεαρός έκανε αμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωση πρόβα για να του φτιάξουν ένα κάθισμα στα μέτρα του ενόψει των δοκιμών που θα κάνει στο Αμπού Ντάμπι.

Η νέα ομάδα του υποδέχθηκε τον γιο του Σούμι με θερμά λόγια και με ένα άκρως συγκινητικό video από το 2000, που ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνει τον Μικ μωρό να περιεργάζεται το τιμόνι ενός καρτ υπό το βλέμμα του στοργικού και περήφανου πατέρα του.

Ιδιαίτερα ευχαριστημένος εμφανίστηκε ο διευθυντής της Haas, Γκίντερ Στάινερ, που είπε τα εξής για τον νέο οδηγό της αμερικανικής ομάδας: «Είμαι πεπεισμένος, ότι ο Μικ κέρδισε τον προβιβασμό του χάρη στις επιδόσεις του. Βάζουμε αυτή τη στιγμή τα θεμέλια για ένα μακροχρόνιο μέλλον και χαιρόμαστε για τη συμβολή του Μικ σε αυτό με τις επιδόσεις του εντός και εκτός πίστας».

Ο 55χρονος δήλωσε επίσης πολύ χαρούμενος για την ένταξη του Μικ στη Haas και αποκάλυψε για τους συνεργάτες του, ότι «τα παιδιά έχουν δει τι έχει καταφέρει ο πατέρας του. Εχω μερικούς στην ομάδα, οι οποίοι έχουν συνεργαστεί μάλιστα στο παρελθόν στη Ferrari με τον Μίκαελ Σουμάχερ, είναι πολύ συγκινημένοι».

O Μικ Σουμάχερ με τον Γκίντερ Στάινερ.

Ο Στάινερ αναφέρθηκε στη συνεργασία του με τον Μικ Σουμάχερ τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Δεν έχω μιλήσει πολύ μαζί του, επειδή πρέπει να μένω στη φούσκα μου λόγω του κορονοϊού. Μπορώ να πω όμως τα εξής: Μου δίνει μία πολύ ώριμη εντύπωση και έχει ένα πολύ επαγγελματικό περιβάλλον, αυτό είναι για εμένα σημαντικό. Κυρίως όμως είναι γρήγορος. Όλα τα άλλα μπορώ να τα βολέψω, όμως τη γρήγορη οδήγηση πρέπει να την κάνει μόνος του».

Ρίσκο οι δύο ρούκις

«Είναι πολύ σπάνιο να έχεις δύο πρωτάρηδες ρούκις στην ομάδα. Μερικές φορές πρέπει όμως να δοκιμάζεις κάτι. Σήμερα είναι οι οδηγοί της Formula 2 καλύτερα προετοιμασμένοι, όταν προβιβάζονται, σε σχέση με πριν δέκα χρόνια. Είναι συνηθισμένοι να διαχειρίζονται δεδομένα. Εξάλλου η επόμενη χρονιά θα είναι μία μεταβατική χρονιά για εμάς. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι για το 2022, όταν θα έρθει το νέο αυτοκίνητο, όμως δεν θα υπάρξουν μόνον καλές ημέρες, αλλά και κακές. Είμαστε προετοιμασμένοι γι αυτό», δήλωσε ο Γκίντερ Στάινερ.

Πάντως o Mικ Σουμάχερ δεν ήταν μόνον επιλογή της Haas αλλά και της Ferrari. Σύμφωνα με τον Στάινερ, «έχουν πέντε Τζούνιορ οδηγούς στη Formula 2. Εγώ ήθελα τον καλύτερο. Δεν γνωρίζω, πώς έκαναν την επιλογή. Δεν μπορώ να εκφράσω άποψη γι αυτό όταν όμως κοιτάς τα αποτελέσματα, ήταν ο Μικ την πρώτη χρονιά πάντα o.k. όμως τη δεύτερη συνεχώς στις μπροστινές θέσεις. Άρα διαθέτει την ψυχραιμία και γνωρίζει ότι την πρώτη χρονιά δεν πρέπει να παρατραβάς το σχοινί. Και για εμάς είναι το 2021 μία μεταβατική χρονιά».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!