Formula 1: O Μικ Σουμάχερ στη Haas το 2021!

Πέτρος Σηφαλάκης
Formula 1: O Μικ Σουμάχερ στη Haas το 2021!
Είναι πλέον επίσημο ότι ο Μικ Σουμάχερ τον επόμενο χρόνο θα τρέξει στη Formula 1 με την ομάδα της Haas, δίπλα στον Νικίτα Μάζεπιν που και οι δύο προέρχονται από το πρωτάθλημα της Formula 2.

Ήταν... σχεδόν σίγουρο αλλά τώρα έγινε και επίσημο, ότι ο Μικ Σουμάχερ από τον επόμενο χρόνο θα αγωνίζεται στη Formula 1. Οι ενδείξεις υπήρχαν και μάλιστα ήμασταν σχεδόν σίγουροι όταν ο Κάλουμ Ίλοτ είπε πως δεν θα προωθηθεί στη Formula 1 την επόμενη χρονιά, αλλά μέχρι να ανακοινωθεί από τη Haas δεν μπορούσαμε να το «δέσουμε» στο μυαλό μας.

Από το 2021 λοιπόν ο Μικ Σουμάχερ, γιος του Μίκαελ Σουμάχερ θα βρίσκεται στην ομάδα της Haas ως οδηγός μαζί με τον Νικίτα Μάζεπιν και θα φροντίσει ώστε το θρυλικό αυτό όνομα να επανέλθει στην κορυφή της Formula 1! Έτσι κι αλλιώς αν πάρει τον τίτλο οδηγών της Formula 2 (είναι πρώτος στην κατάταξη τώρα) δεν θα μπορούσε να τρέξει στο ίδιο πρωτάθλημα την επόμενη σεζόν σύμφωνα με τους κανονισμούς.

«Όλα τα χρωστάω στους γονείς μου»

«Η πιθανότητα να είμαι στη Formula 1 τον επόμενο χρόνο με κάνει απίστευτα χαρούμενο και με αφήνει απλώς άφωνο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα της Haas, τη Scuderia Ferrari και τις ακαδημίες της Ferrari που με εμπιστεύτηκαν. Επίσης θέλω να εκφράσω και την αγάπη μου προς τους γονείς μου, γνωρίζω ότι σε εκείνους τα χρωστάω όλα. Πάντα πίστευα ότι αυτό μου το όνειρο θα πραγματοποιηθεί. Ένα τεράστιο ευχαριστώ και σε όσους οπαδούς με υποστήριξαν όλα αυτά τα χρόνια στην καριέρα μου. Θα τα δώσω όλα, όπως κάνω πάντα και ανυπομονώ να ξεκινήσει το ταξίδι μου με τη Haas» είπε ο Μικ Σουμάχερ.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την έλευση του Μικ Σουμάχερ στη Formula 1 θα μάθουμε σε λίγο καιρό. Μέχρι τώρα δεν έχουν βγει λεπτομέρειες για το συμβόλαιό του με τη Haas αλλά μάλλον πρόκειται για συμφωνία με διάρκεια μεγαλύτερη του ενός χρόνου. Η Haas πάντως επένδυσε σε νέους οδηγούς για το 2021 αφήνοντας τον Κέβιν Μάγκνουσεν και τον Ρομέιν Γκροζάν που τρέχουν για λογαριασμό της σήμερα, ενώ μάλιστα το είχε δηλώσει πριν αρκετό καιρό. Πολύ πριν μάθουμε τα ονόματα που θα αντικαταστούσαν τους οδηγούς της, δηλαδή.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!