Σέβομαι τον Χάμιλτον αλλά ο Σουμάχερ είναι ο κορυφαίος, λέει ο Φέτελ

Πέτρος Σηφαλάκης
Σέβομαι τον Χάμιλτον αλλά ο Σουμάχερ είναι ο κορυφαίος, λέει ο Φέτελ
Αναμφίβολα ο Λιούις Χάμιλτον είναι ένας εξαιρετικός οδηγός και το αναγνωρίζει ο Φέτελ, τονίζει όμως ότι αν και ισοφάρισε το ρεκόρ του Σουμάχερ, ο Γερμανός παραμένει ο κορυφαίος όλων.

Οι θρύλοι δεν σβήνουν εύκολα, ακόμη κι αν τα επιτεύγματά τους ξεπεραστούν. Το ίδιο ισχύει και στη Formula 1. Ο Λιούις Χάμιλτον κατάφερε να ισοφαρίσει στις νίκες τον Μίκαελ Σουμάχερ που είχε και το απόλυτο ρεκόρ του σπορ, ενώ είναι ζήτημα... εβδομάδων να τον ξεπεράσει. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται μαζί στο κορυφαίο σκαλοπάτι της λίστας με 91 νίκες στην καριέρα τους. Επίσης, είναι πιθανό να τον ισοφαρίσει και στα 7 Παγκόσμια Πρωταθλήματα στο τέλος της χρονιάς, ενώ δεν αποκλείεται να πάρει κι άλλο ένα, με δεδομένο ότι έχει ακόμη αρκετά αγωνιστικά χρόνια μπροστά του ο Βρετανός. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει το μεγαλείο του Χάμιλτον, όμως, εξηγεί την κατάσταση μέσα από τα δικά του μάτια.

«Θεωρώ ότι δεν μπορώ να σεβαστώ αρκετά τις προσπάθειές του. Ήταν οι αριθμοί που είχα στο μυαλό μου ότι ποτέ δεν θα ξεπεραστούν ή ισοφαριστούν. Πιστεύω ότι είμαστε αρκετά σίγουροι ότι θα ξεπεράσει τον Μίκαελ. Όπως και να έχει όμως πρέπει να πω ότι ο Σουμάχερ θα είναι ο ήρωάς μου. Και ο Μίκαελ είχε κάτι το οποίο δεν είχα ξαναδεί ποτέ σε κανέναν άλλο οδηγό. Είναι ο καλύτερος από όλους όσους έχω δει μέχρι σήμερα. Έχει ένα φυσικό ταλέντο που είναι αδύνατο να εξηγηθεί. Θαύμαζα τον Μίκαελ όταν ήμουν παιδί. Τον Λιούις δεν τον θαύμαζα γιατί έτρεχα ενάντιά του. Οπότε μιλάμε για μια εντελώς διαφορετική κατάσταση. Πιθανότατα σε 10, 15, 20 χρόνια θα καμαρώνω περισσότερο για αυτό. Προφανώς όσο ακόμη είσαι ενεργός, κοιτάς περισσότερο τι κάνεις εσύ και λιγότερο τι κάνουν οι άλλοι» είπε ο Σεμπάστιαν Φέτελ για το πιο... hot γεγονός των τελευταίων εβδομάδων στη Formula 1, το οποίο αφορά τον Χάμιλτον, τον Σουμάχερ και το ρεκόρ για τις περισσότερες νίκες σε Γκραν Πρι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!