Ο Σεμπάστιαν Φέτελ αποκαλύπτει τι τον «έψησε» στην Aston Martin

Πέτρος Σηφαλάκης
Ο Σεμπάστιαν Φέτελ αποκαλύπτει τι τον «έψησε» στην Aston Martin
Διάφοροι παράγοντες έπεισαν τον Σεμπάστιαν Φέτελ να επιλέξει την Aston Martin Racing για τη συνέχεια της καριέρας του, από το 2021 και μετά.

Εύκολη απόφαση ήταν η υπογραφή συμβολαίου με την Aston Martin Racing, σύμφωνα με τον Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, που στη Ferrari δεν κατάφερε να αναδειχθεί, θα φύγει στο τέλος του χρόνου και θα αντικατασταθεί από τον Κάρλος Σάινθ. Για πολύ καιρό ο Φέτελ «ψαχνόταν». Δεν είχε βρει την ομάδα που θα ήθελε για να συνεχίσει, μέχρι να τον προσεγγίσει ο Λόρενς Στρολ και η Aston Martin Racing.

«Ο Λόρενς με έπεισε και το γεγονός ότι η ομάδα μεγαλώνει. Υπήρχαν πολλοί παράγοντες που με έκαναν να πάρω την απόφαση. Εύκολη απόφαση, σίγουρα. Αλλά και η απόδοση της ομάδας με έκανε να φτάσω στο να πω ναι. Το που βρίσκεται σήμερα η ομάδα, που μπορεί να φτάσει. Οι προοπτικές. Όλα. Αλλά πιο πολύ, ο τρόπος σκέψεις του να κάνω κάτι σημαντικό, κάτι ωραίο και καλό, να καταφέρουμε κάτι μαζί. Ακούγεται σαν ένα πρότζεκτ που έγινε για πλάκα, κάτι που αποφάσισα με όλη μου τη θέληση να συμμετέχω. Είναι πολύ διαφορετικό από τη Ferrari, πολλά πράγματα θα συμβούν για πρώτη φορά. Ένα μεγάλο ταξίδι για όλη την ομάδα. Και θα είμαι και εγώ μέσα! Ελπίζω να συμβάλλω σε πολλά πράγματα, τόσο με το αυτοκίνητο όσο και εκτός αυτού» είπε ο Σεμπάστιαν Φέτελ.

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Δεν νομίζω ότι θα συνεχίσω και όταν θα κοιτάζω πίσω, θα μετανιώνω. Είναι αλήθεια ότι στη Ferrari απέτυχα. Πιστεύω επειδή έβαλα τον στόχο στο μυαλό μου να κατακτήσω ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με τη Scuderia. Υπάρχουν πράγματα που θα μπορούσα να τα είχα κάνει καλύτερα, άλλα που θα έπρεπε να τα είχα δει νωρίτερα, τσακωμούς που θα έπρεπε να αποφύγω. Αλλά και πάλι, όλα έγιναν για να φτάσω εδώ που βρίσκομαι σήμερα. Αν θέλω να είμαι δίκαιος, αλλά και σκληρός με την κατάσταση, τότε ναι, απέτυχα. Υπήρχαν λόγοι; Πιθανότατα ναι. Δεν αποδέχομαι ότι τους παρουσιάζω σαν δικαιολογία».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!