Χάμιλτον: «Πέρασα τον Μπότας λόγω σκληρής δουλειάς»

Πέτρος Σηφαλάκης
Χάμιλτον: «Πέρασα τον Μπότας λόγω σκληρής δουλειάς»
Ο ίδιος ο Χάμιλτον παραδέχεται ότι ο Μπότας είχε το πάνω χέρι την Παρασκευή και το μισό Σάββατο, ωστόσο κατάφερε τελικά να βελτιωθεί και να τον περάσει.

Ελαφρώς... αντίθετη άποψη έχουν οι δύο οδηγοί της Mercedes για την pole position των κατατακτήριων δοκιμών. Ο Βαλτέρι Μπότας λέει ότι έχασε την πρώτη θέση λόγω της κίτρινης σημαίας που του έκοψε την προσπάθεια, ενώ ο Λιούις Χάμιλτον υποστηρίζει ότι δούλεψε σκληρά και τελικά, κατάφερε να τον περάσει!

«Ήταν ένα πολύ, πάρα πολύ δύσκολο διήμερο για να είμαι ειλικρινής. Ο Βαλτέρι ήταν ταχύτερος παντού, όλη την Παρασκευή και μέχρι και το Q1. Δούλεψα πάρα πολύ όμως. Προσπάθησα να βελτιώσω τις γραμμές μου, να φτιάξω καλύτερα το set up του αυτοκινήτου μαζί με τους μηχανικούς. Τελικά, κάναμε φοβερή δουλειά και πέρασα, πήρα την pole position. Είναι πάντα πάρα πολύ δύσκολο να τον περάσεις τον Βαλτέρι» είπε ο Λιούις Χάμιλτον μετά την ολοκλήρωση των κατατακτήριων δοκιμών.

«Από την άρχή της Παρασκευής ο Βαλτέρι είχε το πάνω χέρι. Πιο γρήγορος το πρωί, το απόγευμα, στα τρίτα δοκιμαστικά, στο Q1... Ο,τι κι αν έκανα δεν δούλευε. Τελικά αλλάξαμε πολλά στις ρυθμίσεις, κάναμε δουλειά. Βγήκαμε στο Q1, ακόμη δεν ήμουν τόσο γρήγορος όσο ήθελα, αλλά μου άρεσε η πρόκληση, ο ανταγωνισμός με τον Βαλτέρι! Πραγματικά το απόλαυσα. Στο Q2 έκανα έναν σχετικά καλό γύρο, το ίδιο και στο Q3, ήταν τίμιος. Μπορούσα να το ρίξω λίγο ακόμη. Προσπάθησα στον τελευταίο γύρο αλλά ο αέρας έπαιξε το ρόλο του. Απόλαυσα την κάθε στιγμή σήμερα» συμπλήρωσε ο Βρετανός.

Για την πίστα του Μουτζέλο, είπε: «Αυτή η πίστα είναι μοναδική. Είναι τρελή! Περνάς από τις στροφές 6, 7, 8, 9 με 280, 290 χλμ./ώρα! Αισθάνεσαι τα G της πλευρικής επιτάχυνσης, είναι μοναδικό και συνέχεια γίνεται πιο έντονο, ειδικά στις στροφές 8 και 9! Οι στροφές 10 και 2 είναι αυτές που πρέπει να βελτιωθώ λίγο. Είμαι πολύ χαρούμενος που έφτασα μέχρι εδώ πάντως».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!