Μπότας: «Η κίτρινη σημαία μου στοίχισε την pole»

Πέτρος Σηφαλάκης
Μπότας: «Η κίτρινη σημαία μου στοίχισε την pole»
Σύμφωνα με τον Βαλτέρι Μπότας, θα μπορούσε να είχε πάρει εκείνος την pole position, αντί για τον teammate του, αν δεν είχε βγει η κίτρινη σημαία λίγο πριν τη λήξη του Q3.

Η διαδικασία των κατατακτήριων δοκιμών ολοκληρώθηκε και poleman ήταν για ακόμη μια φορά ο Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός έκανε έναν αξιοπρεπέστατο χρόνο, ωστόσο τόσο ο ίδιος, όσο και ο teammate του, θα μπορούσαν να τον «σπάσουν». Λίγο πριν τη λήξη του Q3 έπεσε μια κίτρινη σημαία λόγω της εξόδου του Εστεμπάν Οκόν, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, στοίχισε την pole position από τον Βαλτέρι Μπότας. Ο Φινλανδός θεωρεί ότι είχε το ρυθμό και την ταχύτητα για να κάνει έναν καλύτερο χρόνο από τον Χάμιλτον, αλλά οι συνθήκες δεν του το επέτρεψαν. Ο Χάμιλτον όταν έπεσε η κίτρινη σημαία ήταν μπροστά από το περιστατικό, οπότε δεν τον επηρέασε. Εκείνος πάντως, δεν κατάφερε να βελτιώσει τον προσωπικό του χρόνο.

«Σίγουρα η κίτρινη σημαία μου στέρησε την pole. Είχα χρόνο, περίμενα απλά να τα κάνω όλα σωστά. Η πρώτη προσπάθεια ήταν καλή, αλλά όχι ιδανική. Οπότε ανυπομονούσα για τη δεύτερη. Απλά τελικά δεν είχα την ευκαιρία. Σίγουρα είναι απογοητευτικό όλο αυτό, επειδή η ταχύτητά μου ήταν πολύ καλή και τις δύο ημέρες» είπε για τις κατατακτήριες. Στη συνέχεια σχολίασε την πιθανότητα των προσπεράσεων στην ημέρα του αγώνα. «Στην αρχή θεωρούσαμε ότι είναι σχεδόν αδύνατο να προσπεράσεις εδώ. Αυτό που είδαμε όμως στα δοκιμαστικά είναι ότι η πίστα είναι αρκετά φαρδιά και μπορείς να πάρεις πολλές διαφορετικές γραμμές για να μη μένεις αναγκαστικά πίσω από τον μπροστινό σου» είπε ο Μπότας. Όπως κι αν έχει, το αποτέλεσμα για την ίδια τη Mercedes είναι ιδανικό αφού για ακόμη ένα Σαββατοκύριακο έχει τα δύο της αυτοκίνητα στις πρώτες δύο θέσεις.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!