To φιάσκο της 25ετίας για τη Ferrari στη Μόντσα

Gazzetta team
To φιάσκο της 25ετίας για τη Ferrari στη Μόντσα
Ο Σαρλ Λεκλέρ ευελπιστεί να δει επιτέλους φως στην άκρη του τούνελ, καθώς εφέτος βρέθηκαν για πρώτη φορά μετά το 1984 και τα δύο μονοθέσια της Ferrari εκτός Top 10 των κατατακτήριων δοκιμών του Γκραν Πρι Ιταλίας!

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ δεν κατάφερε να περάσει από το Q1 στο Q2 των κατατακτήριων δοκιμών του Γκραν Πρι Ιταλίας πετυχαίνοντας τον 17ο χρόνο μεταξύ των 20 οδηγών της Formula 1, ενώ και ο Σαρλ Λεκλέρ σκόνταψε στο Q2 μένοντας 13ος. Ετσι δεν θα έχουμε για πρώτη φορά μετά το 1984 στο Top 10 της εκκίνησης στη Μόντσα ούτε ένα μονοθέσιο της Ferrari.

Το πλήγμα είναι βεβαίως μεγάλο και όπως δήλωσε ο Λεκλέρ, «πονά ακόμη περισσότερο, όταν συμβαίνει αυτό στο σπίτι σου. Δυστυχώς όμως αυτή είναι η πραγματικότητα τη συγκεκριμένη στιγμή για εμάς. Ετσι είναι. Πρέπει να δουλέψουμε πάνω σε αυτό και ελπίζω να είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα στο Μουτζέλο, που είναι άλλος ένας αγώνας εντός έδρας για τη Ferrari».

Ζητείται λύση

Ο 22χρονος Μονεγάσκος επιθυμεί διακαώς να δει «στους επόμενους αγώνες σταδιακά φως στην άκρη του τούνελ», ενώ συμπλήρωσε ότι «ήταν δύο πολύ σκληρά Σαββατοκύριακα για εμάς, στα οποία δοκιμάσαμε πράγματα στο αυτοκίνητο. Δε βρήκαμε όμως μέχρι τώρα καμία λύση».

«Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και με κίνητρα. Θα έρθουν καλύτερες ημέρες. Ευελπιστούσαμε σε κάτι περισσότερο. Από την άλλη πλευρά, το Σπα και η Μόντσα είναι οι πίστες στις οποίες έχουμε τα μεγαλύτερα προβλήματα. Ετσι είναι δυστυχώς. Και όταν κάνεις έναν καλό γύρο και καταλήγεις 13ος, τότε δεν νιώθεις καλά», τόνισε ο Λεκλέρ που είχε προκαλέσει πέρυσι ντελίριο ενθουσιασμό στους Ιταλούς και σε όλους τους φίλους της Scuderia με τη νίκη του στη Μόντσα!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!