Σαρλ Λεκλέρ: «Μεγάλο πισωγύρισμα σήμερα»

Gazzetta team
Σαρλ Λεκλέρ: «Μεγάλο πισωγύρισμα σήμερα»
O Σαρλ Λεκλέρ δήλωσε ότι είναι δύσκολο να βελτιωθούν οι Ferrari, αν δεν εντοπιστεί το βασικό τους πρόβλημα, εξαιτίας του οποίου έχουν γίνει αισθητά πιο αργές από τους ανταγωνιστές τους.

Απογοητευτική ήταν η εικόνα των δύο Ferrari στις κατατακτήριες δοκιμές του Γκραν Πρι του Βελγίου. Τα δύο μονοθέσια από το Μαρανέλο κατάφεραν να προκριθούν με καρδιοχτύπι από το Q1 στο Q2, στο οποίο όμως και…σκάλωσαν μένοντας ο μεν Λεκλέρ στην 13η θέση, ο δε Φέτελ στη 14η. Είναι χαρακτηριστικό, ότι τελευταία φορά που δεν είχαμε αυτοκίνητα της Ferrari -ή έστω με κινητήρες Ferrari- στο Q3 κατατακτήριων δοκιμών ήταν το 2014 στο Σίλβερστον της Μεγάλης Βρετανίας, όπου όμως είχαν επικρατήσει χαοτικές καταστάσεις εξαιτίας της έντονης βροχής.

Στο Σπα θύμιζαν τα κόκκινα μονοθέσια αργοκίνητα καράβια σε σχέση με τους αντιπάλους τους, ενώ όπως δήλωσε ο Λεκλέρ, «για να είμαι ειλικρινής, είναι πολύ δύσκολο να βρω μία εξήγηση. Είναι ένα μεγάλο πισωγύρισμα σε σύγκριση με τους άλλους». Ο 22χρονος οδηγός αναγνώρισε επίσης ότι σίγουρα «δεν ήταν καλή ημέρα για τη Ferrari».

Στον Λεκλέρ τέθηκε το ίδιο ερώτημα όπως στον Φέτελ, δηλαδή γιατί δεν άλλαξε η Ferrari κάποια μέρη του αυτοκινήτου τους όταν οι Mercedes, η Red Bull έκαναν διάφορες αλλαγές για να βελτιώσουν τα δικά τους και απάντησε ως εξής: «Πρώτα πρέπει να προσπαθήσουμε, να βρούμε το βασικό πρόβλημα και μετά να το λύσουμε».

Eνδεικτικό της αδυναμίας των κινητήρων της Ferrari είναι το γεγονός, ότι και τα άλλα τέσσερα μονοθέσια των δύο ομάδων που χρησιμοποιούν μοτέρ από το Μαρανέλο, δηλαδή των Alfa Romeo και Haas, τερμάτισαν όλα στην τελευταία πεντάδα των κατατακτήριων δοκιμών του Γκραν Πρι του Βελγίου!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!