O Φερστάπεν εξολοθρευτής όπως οι Σένα και Σουμάχερ!

Gazzetta team
O Φερστάπεν εξολοθρευτής όπως οι Σένα και Σουμάχερ!
Ο Τζένσον Μπάτον τόνισε ότι ο οδηγός της Red Bull κυριαρχεί απόλυτα την τελευταία διετία απέναντι στους teammate του, όπως έκαναν στο παρελθόν ο Άιρτον Σένα και ο Μίκαελ Σουμάχερ με τους δικούς τους!

Συντριπτική είναι η υπεροχή του Μαξ Φερστάπεν απέναντι στους teammate του στη Red Bull, όπως φανερώνει και πρόσφατη σύγκριση του Ολλανδού με τον Άλεξ Άλμπον. Για το συγκεκριμένο φαινόμενο πήρε θέση και ο Τζένσον Μπάτον λέγοντας τα εξής: «Αν τον συγκρίνεις με τους ομόσταβλους οδηγούς του τα τελευταία χρόνια, τότε πραγματικά τους έχει εξολοθρεύσει. Αυτό έχω να το δω πολλά χρόνια στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, πιθανόν από την εποχή του Άιρτον Σένα και του Μίκαελ Σουμάχερ. Πιστεύω ότι δεν έχει υπάρξει εδώ και καιρό κανένας οδηγός πλέον, που εξολοθρεύει τους teammate του όπως αυτός».

Φερστάπεν vs Άλμπον το 2020

Βεβαίως όλα αυτά αποδεικνύουν την ποιότητα του Ολλανδού, ταυτόχρονα όμως μπορούν να αποβούν και σε μειονέκτημα. Όπως εξηγεί ο Μπάτον, «είναι σκληρό για τον Μαξ, επειδή δεν έχει τώρα έναν ανταγωνιστικό οδηγό στην ίδια ομάδα. Είναι μόνος του. Πιθανόν να μην μπορεί να εξελιχθεί περισσότερο, επειδή ο teammate του δεν βρίσκεται στο επίπεδο που πρέπει όσον αφορά στην ταχύτητα. Όταν βρίσκεται ο ομόσταβλός σου μισό δευτερόλεπτο πίσω σου, κάτι συνηθισμένο με τον Άλμπον, δεν έχεις την τάση να κοιτάς τις ρυθμίσεις του. Στην ουσία είσαι ομάδα ενός οδηγού. Αυτό είναι δυσκολότερο».

O Φερστάπεν φωτογραφίζεται -παιδάκι ακόμα- με τον Τζένσον Μπάτον.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2009 στη Formula 1 αναφέρθηκε ωστόσο και στην ισορροπία δυνάμεων μεταξύ Mercedes και Red Bull και δήλωσε τα εξής: «Ο Μαξ κοιτάζει τη Mercedes και πιστεύω, ότι απογοητεύεται. Το Σίλβερστον ήταν φανταστικό, ένα σπουδαίο αποτέλεσμα, όμως μετά στη Βαρκελώνη μπορούσες να διακρίνεις την απογοήτευση στη φωνή του μέσα από τον ασύρματο. Απλά δεν μπορεί να τις απειλήσει, επειδή έχει αυτό το μονοθέσιο. Είναι σκληρό γι αυτόν, πρέπει όμως να κάνει απλά την καλύτερη δουλειά που μπορεί με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!