1-2 η Mercedes στο FP1 του Σίλβερστον

Πέτρος Σηφαλάκης
1-2 η Mercedes στο FP1 του Σίλβερστον
Το επετειακό Γκραν Πρι της F1 στην αγγλική πίστα, όπου το σπορ κλείνει τα 70 του χρόνια, ξεκίνησε με τη Mercedes στην κορυφή των ελεύθερων δοκιμαστικών.

Συνεχίζει με την ίδια δυναμική η Mercedes από την πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμαστικών στο Σίλβερστον, με τον Βαλτέρι Μπότας στην πρώτη θέση και τον Λιούις Χάμιλτον να τον ακολουθεί.

Οι οδηγοί της ομάδας χρησιμοποίησαν τη μαλακή γόμα ελαστικών στους ταχύτερους γύρους τους και ακριβώς πίσω τους, βρίσκεται ο Μαξ Φερστάπεν, έχοντας περίπου μισό δευτερόλεπτο διαφορά. Νίκο Χούλκενμπεργκ και Σαρλ Λεκλέρ είναι στην πεντάδα και από εκεί και πέρα, έχουμε τους Άλμπον, Φέτελ, Στρολ, Κβίατ και Οκόν για τη δεκάδα.

Οι περισσότερες ομάδες έκαναν δοκιμές μέσα στο διαθέσιμο χρόνο για να δουν τη φθορά των ελαστικών και να μελετήσουν τις γόμες, ώστε να μην έχουν ξανά τα προβλήματα της προηγούμενης βδομάδας με τα κλαταρισμένα ελαστικά. Η Pirelli από την πλευρά της «κατηγόρησε» τις ομάδες ότι έφθειραν υπερβολικά το ελαστικό και για αυτό ήρθαν τα συγκεκριμένα αποτελέσματα. Παρακάτω ακολουθούν τα αποτελέσματα του FP1.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!