Eπίσημο! Το πρωτάθλημα της Formula 1 θα ξεκινήσει τον Ιούνιο

Gazzetta team
Eπίσημο! Το πρωτάθλημα της Formula 1 θα ξεκινήσει τον Ιούνιο
Η εφετινή αγωνιστική σεζόν της Formula 1 θα ξεκινήσει το νωρίτερο τον Ιούνιο στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, ενώ αναβλήθηκαν επ΄ αόριστον τα Γκραν Πρι Ολλανδίας, Ισπανίας και Μονακό!

Επιβεβαιώθηκε πλέον και επίσημα, ότι το εφετινό πρωτάθλημα της Formula 1 θα ξεκινήσει λόγω του κορονοϊού στην καλύτερη περίπτωση τον Ιούνιο. Η ανακοίνωση της Formula 1 αναφέρει επίσης, ότι αναβάλλονται μέχρι νεωτέρας οι αγώνες στο Ζάντβουρτ της Ολλανδίας, στη Βαρκελώνη και στο Μονακό, οπότε η έναρξη της σεζόν 2020 προσδιορίζεται το νωρίτερο για τις 7 Ιουνίου στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Να υπενθυμίσουμε ότι έχουν ήδη αναβληθεί οι τέσσερις πρώτοι αγώνες του πρωταθλήματος σε Αυστραλία, Μπαχρέιν, Βιετνάμ και Κίνα, ενώ για κανένα από τα επτά Γκραν Πρι δεν έχει καθοριστεί προς το παρόν κάποια νέα ημερομηνία διεξαγωγής τους.

Βλέποντας και κάνοντας

Σήμερα Πέμπτη έγινε τηλεδιάσκεψη μεταξύ των διευθυντών των ομάδων της Formula 1, της Liberty Media και της FIA, στην οποία τονίστηκε η πρόθεσή τους για την πραγματοποίηση όσων το δυνατόν περισσοτέρων από τους αναβληθέντες αγώνες στη διάρκεια της χρονιάς. Αυτό προκύπτει και από την τελευταία πρόταση του επίσημου ανακοινωθέντος, όπου αναφέρονται τα εξής: «Η Formula 1 και η FIA θέλουν να ξεκινήσει η αγωνιστική σεζόν 2020 μετά τον μήνα Μάιο, εφόσον υπάρχει τότε αρκετή ασφάλεια. Θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε τακτικά την κατάσταση με τον ιό COVID-19».

Ετοιμάζεται νέο καλεντάρι

Στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκε και η αναβολή για ένα χρόνο της εφαρμογής των νέων τεχνικών κανονισμών για τα μονοθέσια, που θα έπρεπε να ισχύσει κανονικά από το 2021. Σύμφωνα με πληροφορίες όλες οι ομάδες έχουν αποδεχθεί αυτή τη μετάθεση και αναμένεται απλά η επίσημη επικύρωσή της. Εξάλλου τις επόμενες εβδομάδες και μόλις αρχίσει να ξεκαθαρίζει το τοπίο από το μέτωπο του κορονοϊού θα διαμορφωθεί το νέο αγωνιστικό πρόγραμμα της χρονιάς, που ενδέχεται να περιλαμβάνει Γκραν Πρι ακόμη και τον Ιανουάριο του 2021!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!