Καλό Ιούνιο θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Formula 1

Gazzetta team
Καλό Ιούνιο θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Formula 1
Αν και ανεπίσημο, θεωρείται σίγουρο ότι το πρωτάθλημα 2020 της Formula 1 θα ξεκινήσει καλώς εχόντων των πραγμάτων στις 7 Ιουνίου στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, ενώ κάποιοι αναβληθέντες ευρωπαϊκοί αγώνες θα γίνουν τον Αύγουστο!

Η Fia και η Liberty Media ανακοίνωσαν την αναβολή των τριών πρώτων Γκραν Πρι της σεζόν για τη Formula 1 στην Αυστραλία, στο Μπαχρέιν και στο Βιετνάμ, ενώ αρκετά νωρίτερα είχε αποφασιστεί να γίνει το ίδιο και για τον τέταρτο αγώνα της χρονιάς στην Κίνα. Αυτό ισχύει προς το παρόν επίσημα, όμως πολύ υψηλά ιστάμενοι παράγοντες της Formula 1 διαβεβαιώνουν ότι η αγωνιστική σεζόν δεν πρόκειται να ξεκινήσει στις 3 Μαΐου με το Γκραν Πρι Ολλανδίας, αλλά το νωρίτερο στις 7 Ιουνίου στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

Αγώνες, αντί θερινών διακοπών

Αυτό σημαίνει στην πράξη, ότι δεν θα έχουμε μόνον αναβολή ή ακύρωση του αγώνα στη Χώρα της Τουλίπας αλλά και των Γκραν Πρι Ισπανίας στη Βαρκελώνη και Μονακό στο Μόντε Κάρλο. Οι ιθύνοντες του αθλήματος βλέπουν ότι ο κορονοϊός εξαπλώνεται με ταχύτητα στην Ευρώπη και θεωρούν αδύνατον να έχει τεθεί υπό έλεγχο πριν τις αρχές καλοκαιριού στην καλύτερη περίπτωση.

Εφόσον ανακοινωθεί αυτή η απόφαση και επίσημα, υπάρχουν διάφορα σενάρια για τη συνέχιση του εφετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Formula 1. Oι αλλαγές θα είναι τόσο μεγάλες, ώστε αναμένεται να δημοσιοποιηθεί νέο πρόγραμμα για το 2020 που θα έχει μικρή σχέση με το σημερινό. Το επικρατέστερο σενάριο προβλέπει την κατάργηση του καλοκαιρινού διαλείμματος της Formula 1, που ήταν προγραμματισμένο για το διάστημα 2 έως 30 Αυγούστου και μεταξύ των Γκραν Πρι Ουγγαρίας και Βελγίου.

Η νέα πίστα του Ζαντβούρτ στην Ολλανδία.

Από πρώτο τελευταίο το Γκραν Πρι Αυστραλίας

Σε αυτό το κενό θα χωθούν πιθανότατα οι ευρωπαϊκοί αγώνες της Formula 1, που θα αναβληθούν και θα πάνε πιο πίσω χρονικά. Επίσης ακούγεται έντονα ότι η σεζόν θα ολοκληρωθεί με το Γκραν Πρι Αυστραλίας, το οποίο θα γίνει έτσι από πρώτο τελευταίο Γκραν Πρι του 2020. Σε αυτό το σενάριο ταιριάζει και η δήλωση του Διευθύνοντος Σύμβουλου της Formula 1, Τσέιζ Κάρεϊ, ότι «προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους Αυστραλούς, να διοργανώσουν αυτόν τον υπέροχο αγώνα σε ένα άλλο χρονικό σημείο». Δεν αποκλείεται μάλιστα να έχει δεσμευτεί η Formula 1 απέναντι στους Αυστραλούς για κάτι τέτοιο, προκειμένου να δώσουν τέλος στο αλαλούμ με το Γκραν Πρι στη Μελβούρνη, που πέρασε από σαράντα κύματα πριν ανακοινωθεί επίσημα η αναβολή του.

Παρά τις χρονικές μεταθέσεις, κανένας δεν πιστεύει ότι πρόκειται να γίνουν και τα 21 προγραμματισμένα Γκραν Πρι της εφετινής σεζόν. Τα μέλη όλων των ομάδων θα επιστρέψουν στις έδρες τους και θα μείνουν καραντίνα στο σπίτι τους και από εκεί μετά βλέπουμε. Να σημειώσουμε ότι η ομάδα συνεργατών του μέλους της McLaren που βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό, παραμένει στη Μελβούρνη μαζί με τον διευθυντή του βρετανικού team, τον Γερμανό Αντρέας Ζάιντλ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!