Βαριές κατηγορίες από Μάσα για Σάινθ

Γιώργος Βαρίνος
Ο Βραζιλιάνος πιλότος της Williams υποστηρίζει ότι ο Ισπανός τον έκλεισε επίτηδες στον γρήγορο γύρο του στις κατατακτήριες.

«Ήμουν εξαιρετικά ευχαριστημένος με το αυτοκίνητο στην πρώτη και τη δεύτερη περίοδο των κατατακτήριων. Στην τρίτη όμως, ο Σάινθ μου κατέστρεψε το γρήγορο γύρο μου. Επίτηδες μάλιστα».

Ακριβώς αυτά ήταν τα λόγια του Μάσα στους δημοσιογράφους. Όντως, ο Βραζιλιάνος έκανε πολύ καλή εμφάνιση στις κατατακτήριες, με χρόνους στις δύο πρώτες περιόδους σαφώς ταχύτερους του Σάινθ και πολύ καλούς αντικειμενικά. Ο χρόνος του στο Q2, θα του είχε επιτρέψει, αν μπορούσε να τον επαναλάβει, να εκκινήσει από την 7η θέση.

Ωστόσο ο Μάσα βρέθηκε στην τελευταία θέση στο Q3, 10ος, μια θέση πίσω από τον Σάινθ. «Του μίλησα κατ΄ ιδίαν στο parc ferme και του είπα ότι επίτηδες δεν με άφησε να περάσω. Το παραδέχτηκε και μάλιστα δικαιολογήθηκε ότι το έκανε διότι θεώρησε ότι εγώ τον καθυστέρησα χθες στην προσομοίωση αγώνα που έκανε στις ελεύθερες δοκιμές», δήλωσε ο Μάσα.

Όταν ο Σάινθ ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους σχετικά με το συμβάν αλλά και τις αιτιάσεις του Μάσα, ήταν κατηγορηματικός: «Είναι πολύ βαριά η κατηγορία του Μάσα, να υποστηρίζει ότι τον έκλεισα επίτηδες. Δεν το έκανα. Χθες είχαμε κάποια ζητήματα, ωστόσο δεν θα ρίσκαρα ποτέ στις κατατακτήριες να δημιουργήσω πρόβλημα σε κάποιον και να δεχτώ ποινή».

Τώρα ο Μάσα ζητά επίμονα από τους αγωνοδίκες να εξετάσουν το συμβάν, ώστε να προβούν σε ετυμηγορία σχετικά. Να δούμε λοιπόν αν θα προστεθεί και ο Σάινθ στους Στρολ, Ρικιάρντο, Χάρτλεϊ και Γκασλί, που έχουν δεχτεί ήδη ποινές πέντε έως 25 θέσεων στην εκκίνηση του αυριανού αγώνα.