Skoda Kamiq: Όλα σε ένα! 

Γιώργος Βαρίνος
Το νέο Skoda Kamiq ξεχειλίζει από πρακτικότητα, ανταποκρίνεται τέλεια στις υποχρεώσεις του ως αυτοκίνητο πόλης και με τον βενζινοκινητήρα των 116 ίππων, αποδεικνύεται και δεινός ταξιδευτής.

Η φιλοσοφία του σύγχρονου αγοραστή, που θέλει να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερες ανάγκες με ένα και μόνο αυτοκίνητο, έχει αμβλύνει τον χαρακτήρα των περισσότερων μοντέλων. Κάποιοι κατασκευαστές «χάνονται» στην προσπάθεια κατασκευής πολυεργαλείων, άλλοι όμως αριστεύουν. Και η Skoda, ανήκει στη δεύτερη κατηγορία.

Τετράτροχο υβρίδιο

Το νέο Kamiq αποτελεί ένα τετράτροχο υβρίδιο, το οποίο στο τέλος της ημέρας καταφέρνει να συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία διαφορετικών κόσμων. Τα crossover ισορροπούν ανάμεσα στα SUV και τα χάτσμπακ και αυτό αποτελεί χαρακτηριστικό του νέου Skoda, όμως το πραγματικό μπέρδεμα έρχεται στην προσπάθεια ένταξής του σε μια κατηγορία. Ας πούμε, βασίζεται στην πλατφόρμα MQB A0 του Volkswagen Group, την ίδια που χρησιμοποιεί το Volkswagen T-Cross και το SEAT Arona. Ο Τσέχος ξάδελφος όμως, δείχνει σαν να έτρωγε περισσότερο το φαΐ του και με 4,24 μέτρα μήκους, αλλά κυρίως, 2,65 μέτρα για το μεταξόνιο, ακροβατεί ανάμεσα στην κατηγορία των B-SUV (T-Cross, Arona) και την αμέσως επόμενη (T-Roc).

Αισθητικό τρικ

Όταν το είδαμε πρώτη φορά, δεν μπορούσαμε να είμαστε σίγουροι για το αν όντως είναι πιο μακρύ ή αν πρόκειται για ένα αισθητικό τρικ των σχεδιαστών της Skoda. Σύντομα ωστόσο, έφτασε η στιγμή να ανοίξουμε την πόρτα και να μπούμε μέσα, οπότε η όποια αμφιβολία μας εξανεμίστηκε. Οι χώροι στην καμπίνα δεν συγκρίνονται με αυτούς που συναντάμε στα B-SUV. Τέσσερις ενήλικες κάθονται βασιλικά, με περίσσεια άνεσης, ακόμη κι αν έχουν...

Διαβάστε ολόκληρη την δοκιμή εδώ!