Μπάτον: «Οι δυσκολίες δεν μας εξέπληξαν»

Πέτρος Πιτσίνης
Ο πιλότος της McLaren τόνισε πως η κακή τους εμφάνιση στη Σουζούκα ήταν κάτι που περίμεναν, καθώς γνώριζαν πως δεν θα έχουν ανταγωνιστικό ρυθμό.

Ο Τζένσον Μπάτον δεν... έπεσε από τα σύννεφα με την κακή τους εμφάνιση στη Σουζούκα, παρά το γεγονός ότι όπως λέει ο ίδιος, ήταν χειρότερα από ότι περίμεναν. Ο ρυθμός τους δεν τους επέτρεψε να επιτύχουν κάτι καλό και ο πιλότος της McLaren Honda, είπε:

«Πάντα περιμένεις πολλά, καθώς η Honda είναι "σπίτι της", όμως δεν είναι ένα καλό σιρκουί για εμάς. Έχει μεγάλες ευθείες και πολλές γρήγορες στροφές που δεν απαιτούν πολλά φρένα, κάτι στο οποίο έχουμε αδυναμία. Είμαστε πολύ δυνατοί σε αυτές που θέλουν πολύ φρενάρισμα και στις αργές στροφές, όμως όχι σε αυτές που θέλουν λίγη επιβράδυνση. Σκληρό Σαββατοκύριακο και ίσως λίγο πιο κακό από ότι περιμέναμε. Μια από τις πιο δύσκολες πίστες για εμάς, αν όχι η δυσκολότερη».

Ωστόσο, ο Μπάτον δεν είναι τόσο απογοητευμένος από τη δική του απόδοση και προσθέτει: «Όλο το διήμερο ήταν πολύ δύσκολο για εμένα. Την Παρασκευή δοκιμάσαμε κάτι που δεν δούλεψε καθόλου, όμως σήμερα το πρωί ήταν πολύ καλύτερα. Έχουμε ωστόσο ένα πρόβλημα με τη μονάδα ισχύος, που ρίχνει πολύ την απόδοση. Μου υποσχέθηκαν ότι θα το φτιάξουν -και το έκαναν- και είμαι λίγο πιο αργός από τον ομόσταυλό μου. Τρία εκατοστά του δευτερολέπτου πίσω από τον Φερνάντο (Αλόνσο) που τα πάει αρκετά καλά, δεν είναι τραγικό αποτέλεσμα».