Ρόσι: «Η προσπέραση κατάντησε ανέκδοτο»

Πέτρος Πιτσίνης
Κατά την άποψη του VR46, το θέμα με τη συνέντευξη τύπου στο Μισάνο και την προσπέρασή του στον Χόρχε Λορένθο, έχει γίνει «αστείο».

Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν πιο πολύ στο Γκραν Πρι του Μισάνο ήταν η συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα, όπου υπήρξε μια ένταση ανάμεσα στους δύο αναβάτες της Yamaha, τον Χόρχε Λορένθο και τον Βαλεντίνο Ρόσι, για μια προσπέραση του τελευταίου στον πρώτο. Το θέμα πήρε διαστάσεις και μετά, καθώς οι δηλώσεις τους μετά «πυροδότησαν» ακόμη ένα... γύρο.

Ωστόσο, ο «Γιατρός» είπε πως δεν θα έπρεπε να ασχολούμαστε ακόμη με αυτό και πρόσθεσε: «Για εμένα, αν θα πρέπει να μιλάμε για δύο εβδομάδες για μια προσπέραση, χάνουμε το χρόνο μας. Έχει καταντήσει ανέκδοτο νομίζω. Για εμένα, είναι πολύ σημαντικό όταν προσπερνάς να λαμβάνεις υπόψιν σου που βρίσκεται η άλλη μοτοσυκλέτα μέσα στη στροφή. Όσο πιο πολύ καθυστερήσεις να την κάνεις, τόσο πιο επιθετική είναι.

Και μάλιστα αν ακουμπήσεις τον αντίπαλο, είναι περισσότερο από απλώς επιθετική. Προσπέρασα τον Λορένθο όταν η μοτοσυκλέτα του ήταν είκοσι μέτρα πριν τη στροφή και αν δείτε τις φωτογραφίες, είναι ξεκάθαρο πως με είδε. Ήθελε να μπει στη γραμμή μου, με είδε όμως περίμενε να ανοίξω την τροχιά μου και μπήκε στη γραμμή μου. Αν πρέπει να μιλάμε για αυτή την προσπέραση, τότε θα πρέπει να σταματήσουμε να προσπερνάμε. Αυτή είναι η δική μου οπτική. Και στη συνέντευξη τύπου, απλώς ήθελα να εκφράσω το πως το βλέπω εγώ».