Πωλητήριο για την πιο «ειδική» Ferrari Enzo

Πέτρος Πιτσίνης
Για όποιον δεν αρκείται σε μια «απλή» Enzo και θέλει την πιο ιδιαίτερη που κυλά τις ρόδες της στη γη, βρήκε την ευκαιρία του στα 3,1 εκατομμύρια Ευρώ!

Η Ferrari Enzo είναι μια ειδική περίπτωση, αφού κουβαλάει στις «πλάτες» της το βαρύ όνομα του ιδρυτή της φίρμας. Κατασκευάστηκαν μόλις 400 κομμάτια, ωστόσο κανένα από τα υπόλοιπα 399 δεν μοιάζει σε αυτό των φωτογραφιών!

Η συγκεκριμένη είναι μοντέλο του 2004 και όπως μπορεί να παρατηρηθεί δεν έχει κάποιο... χρώμα, αφού πρόκειται για τη μοναδική που «βγήκε» από το εργοστάσιο του Μαρανέλο με πλήρως ανθρακονημάτινο αμάξωμα! Βέβαια, δεν υπάρχει βαφή που να καλύπτει το υλικό και είναι εντελώς «γυμνό», εκτός από ένα λεπτό προστατευτικό στρώμα που εξασφαλίζει την καλή οπτική του κατάσταση και τη μακροζωία του, ακόμη και σε περιοχές που πλήττονται συχνά από ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ο πωλητής ζητά περίπου 3,1 εκατομμύρια Ευρώ για την απόκτησή της, τιμή όχι πολύ μακριά από αυτή των «απλών» εκδόσεων. Θυμίζουμε ότι κάτω από το καπό της Ferrari Enzo συναντάμε έναν τεράστιο ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα των 6.0 λίτρων, με απόδοση 660 ίππων. Συνδυάζεται με ένα πολύ προχωρημένο για την εποχή του κιβώτιο ταχυτήτων που πραγματοποιεί τις αλλαγές των σχέσεων σε λιγότερα από 150 μιλισεκόντ, φτάνει ως τα 350 χλμ./ώρα και ήταν το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής της φίρμας που εφοδιάστηκε με κεραμικά-ανθρακονημάτινα φρένα από τη Brembo.