Το Audi SQ5 «δανείζεται» τεχνολογία από το SQ7

Πέτρος Πιτσίνης
Οι καινοτομίες που έκαναν το κορυφαίο Q7 να ξεχωρίσει θα υιοθετηθούν και στο αντίστοιχο Q5, οπότε θα εμφανιστεί πιο ολοκληρωμένο και ισχυρό από ότι είναι σήμερα.

Ο μεγάλος αδερφός του SQ5 λέγεται SQ7 και η Audi τον προίκισε με πολλά τεχνολογικά στοιχεία, που θα περάσουν όμως και στο μικρότερο μοντέλο. Αρχικά, το πλάνο για το κορυφαίο Q5 ήταν να φτάσει σχεδόν τους 400 ίππους απόδοση, όμως αυτό δεν θα γίνει τελικά για να μη χάσει στοιχεία από την καλή του οδική συμπεριφορά.

Οπότε, θα έχει περίπου 370 άλογα από τον V6 TDi πετρελαιοκινητήρα του και τα δύο τούρμπο που έχει σήμερα το τρίλιτρο μοτέρ θα γίνει ένα, που θα ενισχύεται από έναν ηλεκτρικό κομπρέσορα. Με αυτή τη λύση, εκμηδενίζεται η υστέρηση στο πάτημα του γκαζιού από οποιοδήποτε σημείο του στροφόμετρου, δίνοντας την αίσθηση πως το σύνολο έχει περισσότερη ισχύ από ότι στην πραγματικότητα! Ακόμη περιμένουμε κάποια στοιχεία από την Audi, όμως η Γερμανική φίρμα δεν έχει τοποθετηθεί μέχρι στιγμής για το συγκεκριμένο θέμα. Οι φωτογραφίες δεν είναι επίσημες αλλά ηλεκτρονικά επεξεργασμένες, όμως μας δίνουν μια ξεκάθαρη εικόνα για το πως θα μπορούσε να δείχνει το νέο SQ5!