Χάμιλτον: «Δεν ήταν τυχαία η νίκη»

Νίκος Τσιώκος
Ο Λιούις Χάμιλτον τόνισε πως δεν ήρθε τυχαία η πρώτη νίκη στη σεζόν και αναφέρθηκε στην απόφαση να διατηρήσει παραπάνω τα βρόχινα ελαστικά.

Ενώ οι υπόλοιποι μπήκαν δύο φορές στα πιτς για να βάλουν πρώτα τα ενδιάμεσα και μετά τα σλικ ελαστικά, ο Λιούις Χάμιλτον αποφάσισε να πάει απευθείας από τα βρόχινα στα σλικ μ' ένα πιτ στοπ. Στρατηγική που του έδωσε τη νίκη στο Μονακό, με τον Βρετανό να τονίζει ότι δεν ήρθε τυχαία η νίκη στο Μόντε Κάρλο.

«Είχα πολλούς αγώνες, αλλά αυτός μοιάζει να είναι ο καλύτερος... ever στην καρδιά μου. Δεν υπήρχε δόση τύχης. Εκμεταλλεύτηκα κάθε σπιθαμή της πίστας, κάθε ίχνος πρόσφυσης και την ικανότητά μου για να μείνω μπροστά από τον Ντάνιελ (Ρικιάρντο). Η 44η νίκη μου στο Μονακό, όπου δεν έχω κερδίσει εδώ και χρόνια, είναι μεγάλη ευλογία», ανέφερε, αρχικά, ο Βρετανός.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και στην επιλογή του να μείνει αρκετή ώρα με τα βρόχινα. «Σήμερα δεν ήμουν απαραίτητα ο πιο γρήγορος, αλλά όταν πίστα στεγνώνει, είναι οι αγαπημένες μου συνθήκες. Αποφάσισα να μείνω έξω, ήξερα ότι αν μπορούσα να τα κάνω να διαρκέσουν λίγο περισσότερο, θα έκανα ένα πιτ στοπ για τα σλικ. Αυτός ήταν ο στόχος μου.

Υπήρχε πολύς δρόμος με αυτά τα ελαστικά και το τρελό είναι ότι δεν ξέρεις πόσο μακριά θα φτάσουν. Υπάρχουν περιπτώσεις που μπορείς να διαχειριστείς τα ελαστικά, αλλά ο Ντάνιελ μείωνε συνεχώς τη διαφορά, οπότε έπρεπε να συνεχίσω την πίεση. Είμαι πολύ ευγνώμων και πολύ χαρούμενος», πρόσθεσε ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής, ο οποίος μείωσε τη διαφορά από τον Νίκο Ρόσμπεργκ στη βαθμολογία.