Ποιό γιότ σε ανεβάζει στα ουράνια;

Gazzetta team
Το πραγματικά μοναδικό και εντυπωσιακό Shaddai, είναι η πρόταση για ένα σκάφος αναψυχής που συνδυάζει τη διαβίωση μεταξύ ουρανού και θάλασσας.

Ο Ιταλός σχεδιαστής του απίστευτου, μοναδικού και ίσως του πιο πολυτελούς σκάφους που έχει συλλάβει ποτέ ο ανθρώπινος νους, ο Γκαμπριέλ Τερούτσι, είναι ξεκάθαρος: «Θέλησα να σχεδιάσω ένα σκάφος εντελώς διαφορετικό από ότι έχουμε δει μέχρι σήμερα. Ο ιδιοκτήτης του, θα έχει την αίσθηση της απόλυτης κυριαρχίας, θα βρίσκεται εκεί όπου ανήκει, δηλαδή στην κορυφή».

Ο Τερούτσι μάλιστα, κυριολεκτεί. Γι΄αυτό, σε μια γέφυρα υπερυψωμένη κατά 38 ολόκληρα μέτρα, δημιούργησε την κύρια κρεβατοκάμαρα του σκάφους, με επιφάνεια 105 τετραγωνικών μέτρων που περιλαμβάνει επίσης μπαρ και πισίνα υπερχείλισης. Η τελευταία σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο, ώστε να δίνει την οπτική αίσθηση της συνέχειας με τον ουρανό. Σε αυτό το ύψος, ο ιδιοκτήτης έχει μια μοναδική πανοραμική εποπτεία και απρόσκοπτη θέα τόσο προς τη στεριά, όσο και προς τη θάλασσα.

Στους κοινόχρηστους χώρους του Shaddai υπάρχει μια ακόμα πολύ μεγαλύτερη πισίνα, ένα μεγάλο ενυδρείο και φυσικά πλήθος ακόμα δωματίων για τους φιλοξενούμενους και το πλήρωμα. Το μήκος του άλλωστε, που φτάνει τα 150 μέτρα, είναι ικανό να φιλοξενήσει δεκάδες άτομα σε ένα περιβάλλον απόλυτης χλιδής και κορυφαίας άνεσης.

Ακόμα και το όνομα του σκάφους, τονίζει τη μοναδικότητα τόσο τη δική του, όσο και του ιδιοκτήτη του. Στην εβραϊκή γλώσσα Shaddai είναι ο «παντοδύναμος» και αυτή ακριβώς την αίσθηση θέλει να δημιουργήσει ο σχεδιαστής του. Μάλιστα, υποστηρίζει ότι η ιστορία του ανθρώπου είναι γεμάτη από την προσπάθειά του να προσεγγίσει τον ουρανό, τόσο μέσω της αρχιτεκτονικής, με τις πυραμίδες παλιότερα και τους ουρανοξύστες σήμερα, όσο και μέσω των οχημάτων του. Γιατί όχι, λοιπόν, να μην υπάρχει και ένα σκάφος, που δίνει ακριβώς αυτή την αίσθηση της εξύψωσης και της κυριαρχίας.

Καθώς το Shaddai δεν είναι προς το παρόν παρά ένα σχέδιο, δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι τα τεχνικά του στοιχεία και η ακριβής διαμόρφωσή του. Ωστόσο, με τα μοναδικά χαρακτηριστικά του, είναι σίγουρο ότι θα μαγνητίσει τους Κροίσους αυτού του κόσμου, που θα διαθέσουν τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται για την κατασκευή του.