Nissan Navara και Mitsubishi L200 «ενώνονται»

Πέτρος Πιτσίνης
Τα δύο δημοφιλή Pick-Up μοντέλα των Ιαπωνικών εταιρειών θα ακολουθήσουν κοινή πορεία στο μέλλον, καθώς οι επόμενες γενιές τους θα «πατάνε» στην ίδια πλατφόρμα.

Πλέον, η Nissan έχει στην κατοχή της ένα μεγάλο μερίδιο της Mitsubishi, οπότε σκέφτεται να το αξιοποιήσει αναλόγως. Με τις δύο φίρμες να έχουν μεγάλη παράδοση στα Pick-Up και τα τετρακίνητα μοντέλα γενικότερα, θα «ενώσουν» τις δυνάμεις τους ώστε να φτιάξουν κάτι πολύ καλό. Οι επόμενες γενιές του Nissan Navara και του Mitsubishi L200 θα τραβήξουν μια κοινή πορεία, όμως θα στοχεύουν αλλού. Συγκεκριμένα, θα πατάνε στο ίδιο πάτωμα και ίσως υπάρχουν κάποιες κοινές επιλογές και στα μηχανικά μέρη, όμως όπως όλα δείχνουν, το κάθε ένα θα έχει διαφορετικό χαρακτήρα.

Οι νέες αυτές γενιές πάντως δεν περιμένουμε να βγουν στην αγορά σύντομα, καθώς και τα δύο μοντέλα ανανεώθηκαν πρόσφατα. Πάντως, το Navara μοιράζεται το «σώμα» του και με το νέο «αγροτικό» της Mercedes-Benz, αλλά και με την έκδοση παραγωγής του Renault Alaskan που περιμένουμε να δούμε μέσα στο έτος. Ο Κάρλος Γκοσν, CEO της Nissan, είπε: «Είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιήσουμε την ίδια πλατφόρμα, όμως θα τα εξελίξουμε εντελώς διαφορετικά, επειδή οι πελάτες του κάθε μοντέλου είναι διαφορετικοί. Όμως, αντί να φτιάξουμε δύο πατώματα, μπορούμε να το κάνουμε με ένα αλλά να δημιουργήσουμε τελικά δύο πολύ διαφορετικά προϊόντα! Το κόστος εξέλιξης θα είναι χαμηλότερο και κατ'επέκταση, θα είναι πιο προσιτά στην τιμή. Κοινή πλατφόρμα, διαφορετική εξέλιξη».

* Στην κεντρική φωτογραφία απεικονίζεται το σημερινό Nissan Navara.