Φήμες για Πεντρόσα, Yamaha και διάψευση

Νίκος Τσιώκος
Βρετανικό δημοσίευμα θέλει τον Ντάνι Πεντρόσα να πηγαίνει στη Yamaha, κάτι που διαψεύεται από τη Honda τονίζοντας δεν εξετάζουν κάποια άλλη περίπτωση παρά μόνο την ανανέωσή του.

«Καυτό» αναμένεται των προσεχές καλοκαίρι στο Moto GP, όσον αφορά το 2017, καθώς λήγουν τα συμβόλαια όλων των «μεγάλων» αναβατών. Εξ' αυτών μόνο οι Βαλεντίνο Ρόσι, Χόρχε Λορένθο έχουν εξασφαλίσει συμβόλαια για τη νέα χρονιά, με τον «Γιατρό» να ανανεώνει με τη Yamaha και τον Ισπανό να... μετακομίζει στην Ducati.

Έτσι, υπάρχουν διάφορες φήμες και μία από αυτές θέλει τον Ντάνι Πεντρόσα στη Yamaha. Συγκεκριμένα, η βρετανική εφημερίδα MCN τονίζει ότι η Suzuki έχει εξασφαλίσει τις υπηρεσίες του Μάβερικ Βινιάλες, ο οποίος θεωρείται ως ο κατάλληλος δίπλα στον Doctor.

Εν συνεχεία... φέρνει τον Πεντρόσα ως υποψήφιο για τη θέση του Λορένθο και μάλιστα παρουσιάζει τον Καλ Κράτσλοου ως τον ιδανικό αντικαταστάτη του Ισπανού στη Repsol Honda, αφού το οδηγικό του στιλ είναι πιο κοντά σε αυτό του Μαρκ Μάρκεζ. Πάντως, κάθε σενάριο αποχώρησης του Πεντρόσα διαψεύστηκε από πηγή του HRC, που ξεκαθάρισε πως τσεκάρεται μόνο η περίπτωσή του.

«Η Honda δεν εξετάζει κάποιον άλλον εκτός από τον Ντάνι (Πεντρόσα), αν και αυτό δε σημαίνει ότι είναι επιτακτικό να φτάσουμε σε συμφωνία μαζί του. Αυτό θέλουμε και πιστεύουμε ότι το θέλει κι αυτός». Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι ο Πεντρόσα βρίσκεται στο Moto GP από το 2006 και έκτοτε τρέχει μόνο με τη Honda.