Παρά λίγο εκτός ο Ρόσμπεργκ

Γιώργος Βαρίνος
Ο νικητής του Γκραν Πρι της Αυστραλίας έφτασε πολύ κοντά στην εγκατάλειψη, σύμφωνα με τις δηλώσεις του διευθυντή της Mercedes Τότο Βολφ.

Ο θρίαμβος από την καταστροφή μπορεί να απέχει τόσο λίγο όσο μερικοί βαθμοί κελσίου… Αυτό αποκαλύπτει η δήλωση του αγωνιστικού διευθυντή της Mercedes Τότο Βολφ, σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετώπισε το μονοθέσιο του Ρόσμπεργκ περίπου στα 2/3 της εξέλιξης του αγώνα. Συγκεκριμένα, οι δαγκάνες των φρένων της Mercedes είχαν φτάσει σε οριακό σημείο θερμοκρασίας, τέτοιο που η ομάδα σκεφτόταν την εγκατάλειψη, ώστε να προφυλάξει τον οδηγό της από ένα ατύχημα.

«Ξαφνικά η θερμοκρασία σταθεροποιήθηκε στο ανώτατο σημείο και σταδιακά άρχισε να πέφτει. Πολύ αργά και βασανιστικά είναι η αλήθεια. Ο Νίκο (Ρόσμπεργκ) δεν το γνώριζε έως εκείνη τη στιγμή. Φυσικά θα υπήρχε ένδειξη αν οι τιμές ξεπερνούσαν το όριο, ωστόσο σε αυτή τη φάση του αγώνα δεν μπορούσαμε να του πούμε ότι αντιμετωπίζει το φάσμα της εγκατάλειψης. Ούτε φυσικά μπορούσαμε να του ζητήσουμε να κινηθεί πιο σιγά. Ήταν πολύ δύσκολες στιγμές».

Τώρα, με το 1-2 των Ρόσμπεργκ και Χάμιλτον όλοι είναι φυσικά ενθουσιασμένοι, ωστόσο οι δηλώσεις του Βολφ αναδεικνύουν την τεράστια ένταση που επικρατεί και το ρίσκο που καλούνται να πάρουν όχι μόνο οι οδηγοί στην πίστα, αλλά και οι τεχνικοί στα πιτ.