Οι πατέντες «προδίδουν» την Ferrari

Πέτρος Πιτσίνης
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η Ferrari ετοιμάζει ένα νέο υβριδικό μοντέλο, το οποίο πιθανότατα θα βγει κανονικά στην παραγωγή.

Μέσα στα επόμενα χρόνια, θεωρείται πολύ πιθανό να δούμε μια Ferrari ευρείας παραγωγής με υβριδικό σύστημα κίνησης. Σύμφωνα με το βρετανικό Autocar, η Ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία κατοχύρωσε διάφορες πατέντες που έχουν να κάνουν με την υβριδική τεχνολογία και μάλλον θα εφαρμοστεί στην αντικαταστάτρια της F12 Berlinetta, αφού η τελευταία φτάνει στο τέλος της καριέρας της.

Στο παρελθόν η Ferrari έχει επιχειρήσει ξανά να λανσάρει παρόμοιο μοντέλο, όταν παρουσίασε ένα υβριδικό πρωτότυπο της 599, όμως τελικά ποτέ δεν προχώρησε το σχέδιο. Έξι χρόνια μετά όμως, το σύστημα εμφανίζεται σαφώς πιο σύγχρονο και πλήρες ώστε να τοποθετηθεί σε μια Ferrari. Το πιο πιθανό σενάριο είναι να τοποθετηθεί ο θερμικός κινητήρας στο εμπρός μέρος, οι μπαταρίες στο πάτωμα και ο ηλεκτροκινητήρας πίσω, μαζί με το κιβώτιο ταχυτήτων, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται το ενδεχόμενο της κεντρομήχανης διάταξης, όπως συμβαίνει στην LaFerrari.