Ο Πετερχανσέλ μία ανάσα από τη νίκη στο Ντακάρ

Πέτρος Πιτσίνης
Στην προτελευταία Ειδική Διαδρομή του Ράλι Ντακάρ πρώτευσε μεν ο Χίρβονεν, όμως ο Πετερχανσέλ έχει εξασφαλίσει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου τη νίκη.

Ο Φινλανδός Μίκο Χίρβονεν με Mini ήταν ο νικητής της ενδέκατης Ειδικής Διαδρομής του Ράλι Ντακάρ από το Σαν Χουάν στο Βίλα Κάρλος Παζ της Αργεντινής. Δεύτερος τερμάτισε ο περυσινός νικητής του Ντακάρ, Νασέρ Αλ Ατίγια, επίσης με Mini.

Ο Στεφάν Πετερχανσέλ έτρεξε συντηρητικά, κατατάχθηκε ένατος με διαφορά 11 λεπτών και 5 δευτερολέπτων από τον Χίρβονεν και παρέμεινε πρώτος της γενικής έχοντας περίπου 41 λεπτά καλύτερο χρόνο από τον δεύτερο Αλ Ατίγια. Η τελευταία Ειδική Διαδρομή του Σαββάτου ξεκινά από το Βίλα Κάρλος Παζ και το ράλι ολοκληρώνεται στο Ροζάριο.

Ουσιαστικά ο Γάλλος έχει τη νίκη στο τσεπάκι του και θα πρέπει να γυρίσει ο κόσμος ανάποδα για να τη χάσει. Με τον εφετινό του θρίαμβο θα συμπληρώσει ο Πετερχανσέλ μία ντουζίνα νίκες στο Ράλι Ντακάρ, έξι στην κατηγορία των μοτοσικλετών και άλλες έξι στων αυτοκινήτων.

Τρίτος της γενικής κατάταξης παρέμεινε ο Νοτιοαφρικανός Ζινιέλ ντε Βιλιέρς με Toyota, απειλείται όμως από τον τέταρτο Χίρβονεν, που καλείται να καλύψει διαφορά μόνον τεσσάρων λεπτών, για να ανέβει στο βάθρο.