Λάουντα: «Καμία συμμαχία με Ferrari»

Νίκος Τσιώκος
Στις κατηγορίες του Μπέρνι Έκλεστοουν απάντησε ο Νίκι Λάουντα, ο οποίος τόνισε ότι δεν έχει γίνει καμία συμμαχία με τη Ferrari, ενώ αναφέρθηκε και στην πρόοδο της Scuderia.

Για συνωμοσία των Mercedes και Ferrari στο να πράττουν το ίδιο σε ό,τι αφορά το θέμα των κινητήρων κατηγόρησε τις δύο ομάδες ο Μπέρνι Έκλεστοουν. Σε αυτές απάντησε ο Νίκι Λάουντα σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα Gazzetta dello Sport.

Ο Αυστριακός τόνισε ότι δεν έχει γίνει καμία συμμαχία με τη Scuderia ξεκαθαρίζοντας πως τα ίδια πιστεύω έχουν και οι Honda, Renault. «Ας ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα. Η Ferrari είναι αντίπαλος της Mercedes και πρέπει πάντα να τη νικάμε. Δε μιλάμε για συμμαχία. Από πολιτικής πλευράς υπάρχουν παρόμοια ενδιαφέροντα, με τη Honda και τη Renault να συμφωνούν επίσης», είπε, αρχικά.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει κάνει η ομάδα του Μαρανέλο επισημαίνοντας ότι οι τρεις πρώτοι αγώνες θα αποτελέσουν το κλειδί για την εξέλιξη όλης της σεζόν. «Η Ferrari μπορεί να εξελίσσει το σασί της, την αεροδυναμική της και τη μονάδα ισχύος της πιο εύκολα από εμάς. Είμαστε πολύ δυνατοί στην προετοιμασία του υβριδικού κινητήρα με όλες τις επιπτώσεις του.

Αλλά σε αυτό το σημείο η διαφορά μας για τη βελτίωση έχει μειωθεί. Έχουμε μεγαλύτερη εμπειρία (με τον υβριδικό) από τους υπόλοιπους και ξέρουμε πού πρέπει να παρέμβουμε για να διατηρήσουμε τη διαφορά που είχαμε στον τελευταίο αγώνα. Οι πρώτοι τρεις αγώνες του 2016 θα μας πουν πώς θα κυλήσει ολόκληρη η σεζόν.

Η Ferrari είναι ξανά Ferrari. Έχουν ανακτήσει έδαφος από χρονιά σε χρονιά. Ο Φέτελ μας έδωσε κάτι για να σκεφτούμε. Είναι γρήγορος, νικητής και η δίψα του έχει μεγαλώσει. Ήδη είναι στον σωστό δρόμο για να κάνουν περαιτέρω πρόοδο», πρόσθεσε.