Προς δίμηνη παράταση της απόσυρσης

Γιώργος Βαρίνος
Μπορεί η κυβέρνηση να έχει αποφασίσει να… αποσύρει την απόσυρση, ωστόσο αναμένεται να δώσει δίμηνη παράταση έως το Φεβρουάριο.

Η λήξη του μέτρου της απόσυρσης είναι δεδομένη, όμως σύμφωνα με πηγές μας το μέτρο θα παραταθεί έως το Φεβρουάριο του 2016. Τίποτα επίσημο δεν έχει γνωστοποιηθεί, ωστόσο υπό την πίεση του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ), η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην παράταση της απόσυρσης ώστε αφενός να μην μείνουν οι έμποροι με «άχρηστα» χαρτιά απόσυρσης στα χέρια, αφετέρου να έχει το χρόνο να επεξεργαστεί τα σχέδιά της για αλλαγή στο ειδικό τέλος ταξινόμησης των καινούριων αυτοκινήτων, που προβλέπει μια μικρή μείωσή του στα μικρού κυβισμού και αξίας μοντέλα.

Αυτό το σχέδιο, που θα έρθει ως «αντιστάθμισμα» του μέτρου της απόσυρσης, έχει ως στόχο την μείωση της τιμής λιανικής σε μικρά και χαμηλού κόστους αυτοκίνητα, ώστε να μην επιβαρυνθούν οι μη έχοντες. Από την άλλη πλευρά οι τιμές των μεσαίων και μεγάλων αυτοκινήτων –έως 2.000 κ.εκ. για τα οποία ίσχυε η μείωση του τέλους ταξινόμησης μέσω της απόσυρσης- θα αυξηθούν από 1.000 έως και 2.500€ περίπου. Περισσότερα για τις επιπτώσεις της λήξης του μέτρου της απόσυρσης μπορείτε να διαβάσετε εδώ.