Δεν δέχθηκε το CAS την παρέμβαση Λορένθο

Γιώργος Βαρίνος
Δεν δέχθηκε το CAS την παρέμβαση Λορένθο
Απέρριψε το CAS (Court of Arbitration for Sport) το αίτημα του Χόρχε Λορένζο προκειμένου να παρέμβει στην έφεση που έκανε ο Βαλεντίνο Ρόσι προς το Αθλητικό δικαστήριο για το γνωστό ζήτημα με την ποινή των 3 βαθμών.

Έγινε γνωστό σήμερα το απόγευμα της Τρίτης 3 Νοεμβρίου, πως το αίτημα για παρέμβαση που κατέθεσε ο Λορένθο απορρίφθηκε από το Δικαστήριο της διαιτησίας για τον αθλητισμό, στο θέμα της αναιρέσεως των βαθμών ποινής που επιβλήθηκαν στον Βαλεντίνο Ρόσι στην Sepang. Ο «Γιατρός» ζητά την αναστολή της εκτέλεσης των βαθμών ποινής, ώστε να ξεκινήσει κανονικά με βάση την επίδοσή του στις κατατακτήριες και όχι από το τέλος του grid. Θεωρητικά, ως «ενδιαφερόμενο μέρος» η πλευρά Λορένθο είχε ζητήσει να συμμετάσχει στη διαδικασία.
Ωστόσο, σε μια σύντομη δήλωση το CAS απέρριψε την αίτησή του:
«Στις 2 Νοεμβρίου 2015, οι δικηγόροι που ενεργούν για λογαριασμό του κ. Χόρχε Λορένθο κατέθεσαν αίτημα για παρέμβαση στην διαδικασία, προκειμένου να συμμετέχουν σε εξ ονόματός του στη διαιτησία του CAS μεταξύ του κ. Βαλεντίνο Ρόσι και της FIM. Αυτό το απόγευμα, το CAS ενημέρωσε τους διαδίκους ότι το αίτημα του κ. Χόρχε Λορένθο απορρίφθηκε. Κατά συνέπεια, η διαιτησία του CAS θα συνεχιστεί μόνο
μεταξύ του κ. Βαλεντίνο Ρόσι και της FIM.» Η απόφαση για την αναστολή της εκτέλεσης ή όχι, θα γίνει γνωστή, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή.

Παρά το ότι το αίτημα του Ισπανού απορρίφθηκε, εν τούτοις το CAS δέχτηκε επιπρόσθετο φάκελο με πληροφορίες αναφορικά με το συμβάν στη Μαλαισία από τους δικηγόρους του Λορένθο.

Ο μάνατζερ του Λορένθο μάλιστα, προχώρησε σε δηλώσεις και τόνισε ότι η συγκεκριμένη κίνηση από τον αναβάτη της Movistar Yamaha ήταν μια ηθική υποχρέωση και ότι θα σεβαστούν την όποια απόφαση του CAS.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!