Το Audi R8 όπως δεν το έχετε ξαναδεί! (vid)

Πέτρος Πιτσίνης
Με πιο «ανόθευτη» και σπορ ορέξεις έρχεται το R8, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου προσφέρεται ως πισωκίνητο, έστω κι αν θα κατασκευαστούν μόλις 999 μονάδες.

Είχαμε ξαναγράψει, ότι η σύγχρονη ιστορία της Audi δεν έχει κάποιο πισωκίνητο μοντέλο να επιδείξει, αφού όλα είναι εμπροσθιοκίνητα ή τετρακίνητα. Όμως ημάρκα με τους τέσσερις κύκλους στη μάσκα αποφάσισε να το αλλάξει αυτό και παρουσίασε μια ειδική, περιορισμένης παραγωγής έκδοση του R8 για 999 τυχερούς με την κίνηση να μεταδίδεται αποκλειστικά στους πίσω τροχούς!

Στο προωθητικό βίντεο που έφτιαξε δείχνει τον ιδιοκτήτη του supercar να κοιτάζει το ρολόι του, να ξεκλέβει μερικά λεπτά και να κατεβαίνει στο γκαράζ, όπου τον περιμένει το R8 RWS. Το ξεκλειδώνει και μπαίνει γρήγορα μέσα, κάνει μια σύντομη βόλτα με... αρκετό γκάζι εκμεταλλευόμενος την πίσω κίνηση για μικρές υπερστροφές ισχύος και αμέσως μετά το παρκάρει ξανά, για να επιστρέψει στη δουλειά του. Να σημειώσουμε ότι το Audi R8 RWS εφοδιάζεται με τον ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα FSI των 5.2 λίτρων, στην έκδοση με τους 540 ίππους και τα 540 Nm ροπής. Από στάση φτάνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα μέσα σε 3,7 δευτερόλεπτα (3,8'' το Spyder) και η τελική του ταχύτητα ανέρχεται στα 319 χλμ./ώρα (317 χλμ./ώρα το Spyder).