Γιατί συνεδριάζει η Pirelli;

Gazzetta team
Στις εγκαταστάσεις του Μιλάνου θα έχουν συνάντηση οι άνθρωποι της Pirelli για να συζητήσουν για τη σκληρή γόμα.

Η επιλογή της σκληρής γόμας για το Γκραν Πρι της Ισπανίας αποδείχτηκε ότι ήταν άχρηστη, καθώς δεν προτιμήθηκε από τους πιλότους και τις ομάδες της Formula1. Προφανώς, ο λόγος είναι ότι η απόδοσή της έχει τεράστια διαφορά με αυτή της μαλακής.

Άλλωστε, ήδη η μέση γόμα υστερούσε, με τους οδηγούς να κάνουν δύο πιτ στοπ και όχι τρία, όπως γινόταν σε άλλες περιπτώσεις, και να έχουν στόχο τη μαλακή. Γι' αυτό και ζητήθηκε από την Pirelli να ξεκαθαρίσει τις επιλογές της αν θα φέρνει τη σκληρή γόμα στους επόμενους αγώνες, καθώς και να αλλάξει το πλάνο για το Γκραν Πρι της Μ. Βρετανίας στο Σίλβερστοουν τον ερχόμενο Ιούλιο, όπου οι προτιμήσεις της ιταλικής φίρμας είναι επίσης η σκληρή, η μέση και η μαλακή γόμα.

Live Στοίχημα σε NBA & Bundesliga με Live Stream στη Novibet (21+).

Έτσι, οι άνθρωποι της επισημης προμηθεύτριας ελαστικών της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα συναντηθούν εντός των επόμενων ημερών, ώστε να συζητηθεί το ενδεχόμενο αντικατάστασης της σκληρής με την πολύ μαλακή γόμα στο Σίλβερστοουν. Βέβαια, το αίτημα έγινε από τους οδηγούς το βράδυ της Παρασκευής (12/5), όταν μίλησαν με τον Μάριο Ισόλα.

«Υπάρχει η αίσθηση ότι μπορεί να κάνουμε ένα βήμα προς την πιο μαλακή γόμα για το Σίλβερστοουν, δηλαδή να χρησιμοποιήσουμε τη μέση, τη μαλακή και την πολύ μαλακή. Θα υπάρχουν τρεις επιλογές και εξαρτάται από τις ομάδες να κάνουν τη σωστή.

Αν πάμε προς αυτή την κατεύθυνση, θα έχουμε περισσότερα πιτ στοπ», δήλωσε σύμβουλος αγώνων σε θέματα F1 της Pirelli. Τέλος, να σημειωθεί ότι κανονικά οι ομάδες έχουν μέχρι την Πέμπτη (18/5) τη δυνατότητα επιλογής των σετ που θα χρησιμοποιήσουν, όμως αυτή τη φορά υπήρξε συμφωνία με την Pirelli να περιμένει μερικές ημέρες.