Αυτοκίνητο, σπίτι ή spa; (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Αυτοκίνητο, σπίτι ή spa; (video)
Το όραμα της Hyundai για το μέλλον ενσωματώνει το αυτοκίνητο στο σπίτι και το αντίθετο, μέσα από πρωτοποριακές δυνατότητες του εσωτερικού του.

Κοινό σαλόνι τόσο για την κατοικία όσο και για το αυτοκίνητό σας; Με δυνατότητα μάλιστα να προσφέρει υπηρεσίας χαλάρωσης και ευεξίας χωρίς καν να το ζητήσετε;

Ναι, αυτό είναι το μέλλον της αυτοκίνησης σύμφωνα με την κορεατική εταιρεία, το οποίο παρουσίασε αναλυτικά στην έκθεση καταναλωτικών ηλεκτρονικών CES στο Λας Βέγκας.

Το αυτοκίνητο του μέλλοντός μας λοιπόν θα ενσωματώνεται στο σπίτι μας και το σαλόνι του θα αποτελεί έναν κοινόχρηστο χώρο. Μάλιστα, ειδικοί αισθητήρες σε αυτό θα αντιλαμβάνονται την ανάγκη του οδηγού για χαλάρωση και αυτόματα θα ρυθμίζουν το είδος και την ένταση της μουσικής, το είδος και την ένταση του φωτισμού, θα αρωματίζουν κατάλληλα το χώρο και τα καθίσματα θα πραγματοποιούν μασάζ στα σημεία του σώματος που συγκεντρώνεται η ένταση.

Ακόμα και σε ταινία επιστημονικής φαντασίας θα δυσκολευόταν κανείς να πιστέψει τέτοιες δυνατότητες, ωστόσο με τον καλπασμό της τεχνολογίας αυτό θα είναι το πολύ κοντινό μέλλον στο εσωτερικό των αυτοκινήτων. Ήδη τα θερμαινόμενα και κλιματιζόμενα καθίσματα ανήκουν στον προαιρετικό ή βασικό εξοπλισμό ακριβών μοντέλων κύρους, όπως επίσης ο κρυφός φωτισμός, τα συστήματα αρωματισμού και ελέγχου της ποιότητας του αέρα .

Στην περίπτωση της Hyundai, προηγμένοι αισθητήρες βιομετρικών χαρακτηριστικών θα αντιλαμβάνονται πότε κάποια από τα παραπάνω ή όλα μαζί έχει ανάγκη ο οδηγός, ώστε η σωματική, πνευματική και ψυχική του κατάσταση να βελτιωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Χωρίς αυτός να χρειάζεται να πατήσει κουμπί, ούτε καν να το ζητήσει.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!